PEC Zwolle bekert verder na winst in Deventer

|   Laatste wijziging

Zwolle – De IJssel is alweer van ons!! In Deventer werd woensdagavond door PEC Zwolle de altijd beladen IJsselderby van Eerste divisionist GA Eagles gewonnen. Na een spannende strijd, en een verlenging, werd de uitslag 2-3.

gae_-_pec_7.jpg

Na negentig minuten was het 1-1 in Deventer. Tot dan was het een matige wedstrijd waarbij voor Zwolle Youness Mokhtar scoorde. Daarna gingen de remmen los, waarin beide ploegen kans op kans kregen. Houtkoop had Go Ahead de winst kunnen bezorgen, hij kreeg twee grote kansen, maar hij faalde beide keren oog in oog met doelman Diederik Boer. Fred Benson was met twee doelpunten bij Zwolle de matchwinner. Trainer Art Langerler: "De gelukkigste heeft gewonnen. Spektakel, kansen over en weer. We zijn enorm blij dat we uiteindelijk wonnen." Door de mooie winst gaat PEC Zwolle door naar de kwartfinale van de KNVB Beker. Donderdagavond wordt er geloot in Groningen. Dan zal de tegenstander bekend worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “PEC Zwolle bekert verder na winst in Deventer”

  1. Egels letterlijk kapot gespeeld. Bij balbezit verzorgder voetbal dan de egels. Die toch weer belachelijk snel gelijk kwamen steeds….. Die benson…. Wat moet je nou met die gast. Wel 6 dotten van kansen gehad… Forza Zwolle!:D

  2. Benson 10x buiten spel. Maar schopt er toch 2 in. Wat Yoz zegt wat moet je er mee. Maar weer een uitwedstrijd lijkt mij, dan doet Zwolle het beter.:P

  3. slecht voetballen en toch winnen…..kijk art doe dit zaterdag in alemelooooo maar gewoon weer.
    t was wel heel slecht wat ze vanavond lieten zien.
    in de deventer zeggen ze de koek is op en zwolle heeft er lekker van gesnoept haha….

  4. Slecht spelen en toch doorgaan. Dat zal pijn doen bij de egeltjes. Als Zwwolle goed had gespeeld was er nooit een verlenging gekomen!

  5. Ik gun die egels alle pijn van de wereld. Zo respectloos als zij zongen over een overleden Zwolle supporter, dan verdien je ook gewoon alle pijn.

    – Editted –

  6. Jaahaa:D
    Goede beslissing om Avdic eruit te halen, hij was niet echt nuttig bezig deze wedstrijd en graaide net als Zaterdag telkens naar zijn lies.
    Fijn voor Benson dat hij er twee maakt, hij deed een paar leuke dingen en wint de wedstrijd voor Zwolle samen met Diederik.
    Maar wat heeft hij ook weer veel kansen laten glippen zeg, kom op joh!

    De egels laten toch weer een degelijke wedstrijd zien maar aan het eind ontbreekt het ze aan kwaliteit.
    Als het was uitgelopen op penaltys dan weet ik nog niet welke kant het op was gegaan.
    Maar goed, Zwolle maakt er drie en dan ga je door gelukkig 8):P

    Volgende tegenstander?
    Uuuhm…. tja
    Den Bosch, Heracles of toch maar weer AZ?

  7. @ Damian

    Je weet niet eens waar je t over hebt!
    En sterker nog je hebt niet gehoord op tv!
    Ik was erbij en t was te triest voor woorden!
    Ik gun t niemand! Maar als je als supp egels zijnde zo met de mensheid omgaat mag het mij betreft hen ook overkomen!

  8. Jammer er is nog steeds geen respect voor elkaar in de voetbalsport de commentaren hier te lezen lijkt het wel oorlog.Lees ook dat er van beide kanten kansen gemist zijn en dat er één van de beide de gelukkige winnaar is .Dan is er een supporter tussen die Benson afmaakt als een kluns terwijl deze speler twee doelpunten heeft gescoord en dat noemt zich supporter met zijn commentaar.Jammer die hatelijke opmerkingen laten we wat meer respect tonen .Voor de club zelf gefeliciteerd met het behaalde resultaat en op naar de volgende ronde

  9. @Pieters respect moet je verdienen en als je zo laag zinkt dat je over de rug van een verongelukte jonge jongen denkt te moeten provoceren dan verdien je geen respect. Maar eerlijk is eerlijk, ook zonder dit trieste gedrag heb ik geen respect voor de Eagles. Ik heb wel eergevoel, dat hadden de Eagles gisteren klaarblijkelijk ook niet.

  10. Sja, “RESPECT” beperkt zich meestal maar tot een respectvolle minuut stilte voor de wedstrijd. Want dat staat zo lekker engels. Daarna kan iedereen weer lekker ongegeneerd los gaan. Gebeurt in beide kampen.

  11. @ErwinPEC dat ‘hun’ geen respect voor de overleden jongen hebben, betekent nog steeds niet automatisch dat je precies hetzelfde gedrag terug mag doen. Daar moet je boven staan.

  12. Mijn excuses dat ik hier iets verkondigd heb wat ik beter voor mezelf had kunnen houden. Een wijze les voor de toekomst om eerst even diep adem te halen voordat ik klakkeloos iets neerzet hier.

    Afijn, wederom resulteert dat dorpsfeestje en hun “wedstrijd van het jaar” weer in flink uithuilen voor hun. Jammer dat ik niet meer in deventer studeer, ik kon de vlaggen die dagenlang halfstok hingen altijd wel waarderen.:D

  13. @Jasper, als ‘zei’ geen respect op kunnen brengen voor een overleden jongen kan ik geen respect opbrengen voor ‘hen’. Ik weet niet wat er bij bigge zijn bericht stond voordat het ge-edit werd maar ik weet wel dat mijn respect voor de Eagles onder nul is. Ik weet ook dat er een paar jaar geleden een jonge Eagle bij ons in de stad is overleden aan kanker maar je zult mij dat niet horen roepen naar het Eagles vak. Niet omdat ik respect heb voor hen of dat ik erboven sta maar puur omdat ik wel eergevoel heb.

    En ik ‘moet’ helemaal nergens boven staan.

    Verder smaakte de zege wel extra zoet nadat de Eagles met dat trieste scooter gedoe begonnen overigens.

  14. @ErwinPEC zijn opmerking was dus wel zoiets dergelijks roepen. Jij staat er dus wel boven, door je eergevoel. Dat bedoelde ik ook. Dat is netjes.

  15. Dan zijn we het toch meer met elkaar eens dan ik dacht 😉

    Wat betreft de wedstrijd, we hebben laten zien dat we net wat slimmer zijn dan GAE maar in de achterin mag het allemaal wel wat beter. Die Houtkoop kwam aan het einde toch drie keer 1 op 1 op Diederik af. Dan hebben we natuurlijk een goede keeper en kwam Lachman er mooi tussen maar je geeft wel twee keer een voorsprong direct weg.

    Op tactisch niveau vond ik Art ook goede keuzes maken, ik heb vaak mijn twijfels maar de laatste tijd lijkt hij wat logischer keuzes te maken. We speelden wellicht wat laf maar als we in de competitie dat op de juiste momenten ook kunnen doen dan zie ik ons nog wel direct handhaven. Handhaven zou ook mooi zijn, de Europa League volgend jaar is al duur genoeg 😉

  16. Erwinpec toch blijf ik erbij als men steeds door blijft gaan naar elkaar te reageren wordt het voetbal nooit een respectabele sport door supporters zoals jij .Dan zullen er altijd van deze incidenten blijven die op een gegeven moment uitlopen op zo,n incident als met de grensrechter die ze doodgeschopt hebben

  17. @Pieters, we zijn het niet altijd met elkaar eens, maar in dit geval.
    Ook mijn kinderen waren gisteren naar deze wedstrijd. En de oudste kende Tobo, en kwam laaiend thuis. (zachtjes uitgedrukt).

    Weet niet op welke manier je er iets mee kunt, maar dit is meer dan schandalig. Maar ook hier is het weer zo, dat een paar rotte appels het voor de rest verpesten.

    Terwijl gezonde rivaliteit, zo mooi kan zijn.

    Weet niet wie de documantaire op Ned1 de afgelopen 2 weken heeft gezien over Spakenburg, voetbal keek en kibbeling,de blauwen tegen de rooien uit Maar wat ik daar heb gezien was gewoon leuk. (natuurlijk zal daar ook wel een wat mis zijn gegaan, er is niet zo maar een alcohol verbod tijdens deze wedstrijden).
    Zo kan het ook.

  18. “Dan zullen er altijd van deze incidenten blijven die op een gegeven moment uitlopen op zo,n incident als met de grensrechter die ze doodgeschopt hebben”

    Jarenlang voetbal, vroeger veel meer rellen, één grensrechter doodgetrapt….. En dat komt door mensen als mij? Met alle respect maar er is maar één grensrechter doodgetrapt en dat is er één te veel maar relatief weinig. En dat een elftal uit Nieuw Sloten (ken je die wijk?) in loopt te trappen tegen een grensrechter heeft niets te maken met de rivaliteit tussen Zwolle en Deventer wat, ik herhaal, vroeger veel harder was.

    Eigenlijk slaat het helemaal nergens meer op hoe vaak er misbruik wordt gemaakt van de dood van de grensrechter om je punt te scoren. Maaskant is medeverantwoordelijk, ik ben medeverantwoordelijk, alle andere supporters zijn medeverantwoordelijk en verder nog de Marokkanen natuurlijk en alle trainers en spelers, en ook weer het slechte niveau van de arbitrage… Iedereen heeft het gedaan en is medeverantwoordelijk terwijl er maar een paar mensen zijn geweest die hebben lopen schoppen tegen die grensrechter.

  19. @ErwinPEC, in dit geval gaat het me niet zozeer om het verband wat er gelegd werd tussen dit incident en de dood van de grensrechter.

    Maar meer om hoe ze mensen (heb het dan over de familie van) kwetsen met dit soort gezang, zitten misschien thuis op de bang deze wedstrijd te kijken. En dan hoor je dit onbenullig gebral …… te erg voor woorden.

  20. Het is bijzonder jammer dat het laatste beetje respect wat er onderling was wordt vern**kt door een vijftigtal eencellige uit deventer. Bovendien kan ik me goed voorstellen dat de PEC Zwolle aanhang “not amused” was.

    En dan op het laatst nog eentje met minder dan 1 hersencel, met opgestoken middelvingers langs het uitvak lopen (uiteraard op veilige afstand).

    Dan sluit ik me toch aan bij ZIB.

    Bericht door Zwollenaarisback, op 20 december 2012 om 23:54

    Respect verwachten van een egel is net zoiets onmogelijks als een zeehond leren schaken…..paupervolk!

  21. Tjongejonguh, dit was toch echt op z’n minst van hetzelfde bedenkelijke niveau als de oerwoudgeluiden tegen NEC.
    Misschien nog wel erger.
    Schande, en ik hoop dat de KNVB Go Ahead op de zelfde manier bestraft als destijds PEC!!>:(

Reacties zijn gesloten.