Reddingsactie voor ree aan Schellerdijk

Foto van auteur

Zwolle – Zondagmiddag rond 14.45 uur is aan de Schellerdijk in Zwolle een ree te water geraakt. In de omgeving werd direct een reddingsactie op gang gezet.

redding_ree.jpg
Foto via Twitter @Ingeborg_P

De Reddingsbrigade van Zwolle had een belangrijk aandeel in de reddingsactie bij de IJssel. De Reddingsbrigade, die snel ter plaatse kon zijn vanwege een hoogwater oefening, ging met bootjes het water op om de ree te vangen. Even later kon het beestje gevangen worden, en werd door de dierenambulance van Zwolle vervoerd naar een dierenarts.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “Reddingsactie voor ree aan Schellerdijk”

 1. jammer dat alleen de brandweer niet ter plaatse was. de reddingsbrigade zwolle en nijenveen-die hun nieuwe boot aan het uit proberen waren, hadden de schone taak het beest te redden.

 2. Bericht door j, op 30 december 2012 om 16:00
  jammer dat alleen de brandweer niet ter plaatse was.

  Waarom jammer dan, er was toch hulp? Waarom dan de brandweer er bij halen?

 3. Weer een knappe prestatie van de Reddingsbrigade, niet alleen de mens wordt eventueel gered!!!
  De dieren in het wild redden is toch iets anders:-))

 4. Het is geen persfotograaf maar een jongen van een hobbysite geweest. Hij fotografeert veel voor zijn website HVZwolle en doet zich voor als pers. Het is niet de eerste keer dat deze jongen de hulpverleners in de weg loopt.

 5. HV Zwolle, daar zit Stefan Verkerk toch bij? Van hem zijn toch ook die prachtige foto’s van de hanzelijn?. Lijkt mij een erg ervaren (hobby?) fotograaf. Of doet Stefan deze site niet alleen?

 6. Mooi om de reddingsactie op die foto’s te zien!
  Bedankt Mm en HVZwolle voor de mooie reportages!

  Lijkt me dat ‘agent’ en Klaas eens op die sites moeten kijken om te zien wat er werkelijk gebeurde… Zo te zien waren er heel wat ‘fotografen’ aanwezig op deze locatie.
  Dat een ree schrikt als het naar de kant wordt gejaagd, lijkt me niet vreemd met zoveel mensen aan de kant. Maar dat is geen reden om 1 fotograaf de schuld te gaan lopen geven, lijkt me.

 7. Het klopt dat de ree van ons (fotografen) schrok, maar de dijk stond vol met tientallen mensen. De kans was zeer klein dat de ree ?berhaupt de dijk was opgelopen, omdat dat waarschijnlijk ook geen optie was. Uiteindelijk heeft de Reddingsbrigade de ree te pakken gekregen, wat ook de beste optie was want anders kon het dier niet mee met de dierenambulance. Kortom, niet te veel heisa maken! 😉

  – Stefan Verkerk

 8. Was het een optie dat jullie uit jezelf dan weggingen zodat het beest de ruimte kreeg om alsnog de dijk op te lopen? Of moet er eerst politie aan te pas komen?

 9. @ 1stejohn: Nee, sterker nog, het was niet eens de bedoeling dat het dier zomaar de dijk over zou gaan en het eiland in. Door het zwemmen is de ree onderkoeld geraakt en was behandeling door medewerkers van de dierenambulance gewenst. Als iedereen (wij pers, publiek etc.) daar niet hadden gestaan was het diertje misschien wel overleden door onderkoeling.

 10. De dijk stond vol met mensen?????
  Nee hoor, niet gezien. Vanaf de Rode Loper zag ik dat het diertje graag naar de kant zwom, maar helaas stond er iemand op de oprit/afrit in de weg. Daar waar het omhoog had kunnen klimmen.
  Zie hier de foto gemaakt avnaf de brug: https://lh6.googleusercontent.com/-BPbRV2RWFkA/UOBmI-AyrpI/AAAAAAAANQI/yDTv9NruQoM/s800/IMG_1580.JPG
  Er stonden twee mensen: 1 maakte foto’s (waarvoor dank) en 1 stond klaar om het dier op te vangen.

  Later, toen het achter de rug was stonden er meer mensen, namelijk van de Reddingesbrigades en passanten die vroeg wat er gebeurd was.
  Zie hier de foto van het “vele volk” wat toegestroomd was: https://lh6.googleusercontent.com/-8noQ2Fqo2Ng/UOBmReakrYI/AAAAAAAANRg/jv-FNaBsjPI/s800/IMG_1588.JPG

  Ik ben echt van mening dat er iemand -hoe goed bedoeld- in de weg stond, zodat het diertje noodgedwongen weer richting water moest keren.

  Veel complimenten voor de RBZ (én Nijeveen) gekregen.

 11. Hahaha, lieve mensen. Zolang het wel of niet hinderen van een fotograaf bij het redden van een reetje aanleiding is voor zo’n discussie gaat het kennelijk nog prima met ons. Maak er een positief 2013 van! ;):D

 12. Alle hulde voor de redders in nood, maar wat een opgeklopte drukte en commotie.
  Niemand denkt nog aan al die vele reerugjes die tijdens onze kerstdiners zo smakelijk verorberd zijn, een beetje hypocriet allemaal

 13. Hahaha Stefan, jij bent de held van de dag! Een ree behouden van onderkoeling met je fototoestel! Hulde! Je reetje is direct door de hulpverleners met een isolatiedeken bedekt?
  Ik denk dat als jij je eigen artikelen bij je foto’s gaat schrijven dat er een markt voor je open ligt!
  Maak anders nog even een foto van jezelf en stuur deze even in met je mooie verhaal!

 14. Sinds wanneer horen mensen niet bij de natuur? Een ree springt het water in en ziet de weg geblokkeerd door een andere soort. Het dier moet terug. Het sterft wellicht of niet. Wie zegt dat die andere soort er niet mag zijn? Heel raar. Er is geen eerlijkheid in de natuur. Mij valt op als het niet een ree maar een zogenaamde exoot betreft ALLES mag om die dieren te doden. Wat dacht je van warfarine, zodat een Amerikaanse eekhoorn in Engeland aan inwendige bloedingen overlijdt? Alleen door zijn komaf. De mens hoort erbij en het met twee maten meten vind ik ook op andere punten op z’n zachtst gezegd merkwaardig.

 15. De mens hoort erbij en het met twee maten meten vind ik ook op andere punten op z’n zachtst gezegd merkwaardig

  Er is geen eerlijkheid in de natuur

Reacties zijn gesloten.