Halve finale Jazz Vocalisten Concours Zwolle

Zwolle – Elke twee jaar wordt in Zwolle het Nederlands Jazz Vocalisten Concours gehouden. De halve finales zijn twee avonden met jazz op hoog niveau en de nodige spanning bij de deelnemers. Donderdagavond vond in theater De Spiegel de eerste avond van een tweetal halve finaleavonden plaats.

leonie-tielemans.jpg

Voorafgaand aan beide voorrondes had een deskundige jury een selectie gemaakt op basis van de ingezonden geluidsopnames. Jazz is een rekbaar begrip, dat hebben de liefhebbers van jazz bij eerdere edities kunnen horen, en over smaak valt (niet) te twisten. Genoeg voor een gevarieerde avond. De jury beoordeelde de deelnemers o.a. op timing, dictie en presentatie (uitslag nog niet bekend bij de redactie). Vrijdagavond volgt de tweede halve finaleronde in Zwolle. Genomineerd voor de halve finales van dit jaar zijn: Allegra Zumsteg, Joep van Weert, Lizzy Ossevoort, Dasha Skorokhodova, Hiske Oosterwijk, Refael Mirilla, Evelien Keesmaat, Leonie Tielemans, Henk Kraaijeveld, Joyce-Lou van Ras, Alina Engibaryan, Liesbeth Kooymans en Yașam Hancilar. De finale vindt plaats op 3 februari.

joep-van-weert.jpg

lizzy-ossevoort2.jpg

lizzy-ossevoort.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

leonie-tielemans2.jpg

Al sinds 1995 organiseert Odeon De Spiegel theaters het NJVC en het concours is inmiddels uitgegroeid tot een evenement van nationale allure. Vanaf de eerste editie slaagt het concours er in om finalisten van hoge kwaliteit te leveren. Niemand minder dan Wouter Hamel, Carmen Gomes en Vera Westera hebben mede dankzij het winnen van het NJVC, succesvolle muzikale carrières doorgemaakt in binnen- en buitenland. 



dasha-skorokhodova.jpg

Conservatoria uit heel Nederland sturen weer hun beste studenten naar het concours. Als iets vaststaat na negen edities, dan is het wel dat het in de finale eindigen van het NJVC een vliegwielwerking geeft aan je carrière. Het in de markt zetten van de winnaars is dan ook iets waar het NJVC zich sterk voor maakt. In samenwerking met het Nederlands Impresariaat, Muziek en Theater Netwerk Nederland en Stichting Jazz Impuls werden er de afgelopen jaren vele succesvolle Nederlandse tournees opgezet.



joep-van-weert2.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Halve finale Jazz Vocalisten Concours Zwolle”

Reacties zijn gesloten.