Michel Mulder is Zwols Sportman van het jaar

Foto van auteur

Zwolle – Michel Mulder is vrijdagavond Zwols Sportman van het jaar geworden. Dat werd in het Landstede Sportcentrum bekend gemaakt tijdens de tweede editie van het Sportgala. Het thema tijdens het tweede Sportgala Zwolle was ‘water’.

01-02-2013_sportgala_landstede_11.jpg

Michel Mulder leverde het afgelopen jaar een bijzondere prestatie door zowel bij het inline-skaten (500 m.) als bij het schaatsen wereldkampioen te worden. Vorige week werd Mulder in Salt Lake City wereldkampioen op de sprint in een wereldrecord puntentotaal (136.790). Michel volgde als winnaar tweelingbroer Ronald op die vorig jaar werd gekozen tot Sportman van het jaar. Deze avond werden verschillende prijzen uitgereikt in de volgende negen categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sport(st)er met een beperking, Sportcoach, Sportvrijwillig(st)er, Sportstimuleringsprijs en Sportfoto van het jaar.

01-02-2013_sportgala_landstede_06.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_09.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_01.jpg

Via lees verder meer foto’s….

Sportvrouw van het jaar werd opnieuw (baan)wielrenster Kirsten Wild, zij won meerdere gouden medailles bij het NK baanwielrennen en werd tweemaal zesde op de Olympische Spelen. Wild was vrijdagavond helaas niet aanwezig vanwege sportieve verplichtingen in Qatar. De titel ‘sportcoach van het jaar’ ging naar PEC Zwolle-coach Art Langeler. Hockeyster Maxime Kerstholt werd sporttalent van het jaar. Tafeltennisser Gerben Last was – net als in 2011 – de beste sporter met een beperking. Frans Siemens van Schaatsvereniging Zwolle kreeg een award als sportvrijwilliger van het jaar. De sportstimuleringsprijs ging naar de Zwolse Grachtentocht. En tot slot werd de hardloopfoto van Jane Lasonder uitgeroepen tot sportfoto van het jaar!

01-02-2013_sportgala_landstede_02.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_03.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_04.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_05.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_07.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_08.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_10.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_12.jpg

01-02-2013_sportgala_landstede_13.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Michel Mulder is Zwols Sportman van het jaar”

 1. Sportstimuleringsprijs is gewonnen door de Zwolse grachten tocht heeft de sportstimuleringsprijs gewonnen. En Art Langeler is coach van het jaar geworden.

 2. Bedankt Ingrid, en Jan Pieterman de vrijwilligersprijs?

  Dit is ook zwaar terecht: Art (wat een kunstminnende ingeving van de ouders van art, om hun kind zo te noemen!)..je zou het ook een artistieke naam voor een artiest kunnen vinden 😮

  Deze is ook absoluut verdiend

  Sportstimuleringsprijs is gewonnen door de Zwolse grachten tocht heeft de sportstimuleringsprijs gewonnen.

  Hendrik en zijn mannen/vrouwen ook wellicht. Heb onze mini-dame net naar Las Rosas gebracht….buiten dat Hendrik een gezellig persoon is….weet je dat je kind daar veilig is.

  Herman Nijman toch wel gewoon, zoals gebruikelijk “beste jurylid”?

  Gefeliciteerd Michel (en Ronald natuurlijk nog van vorig jaar). Maar deze telt toch alvast

  Vorige week werd Mulder in Salt Lake City wereldkampioen op de sprint in een wereldrecord puntentotaal (136.790).

  voor dit mooie jaar 2013?

 3. @Dick, is altijd gezellig Las Rosas, en het eten is ook zeker heerlijk.

  En Art is terecht coach van het jaar geworden.

  En PEC Zwolle (of eigenlijk nog FC Zwolle) is sportploeg van het jaar geworden.

 4. @allen Gaat het om de prijs die de voltallige organisatie gewonnen heeft, of om het bedrijf van Hendrik! Want Hendrik doet dit uit privé persoon en niet vanuit zijn bedrijf net als de rest van de organisatie!! Prima tent echter heeft die vast geen reclame nodig!

 5. Ik heb vanavond nog heerlijk mogen ouwehoeren met HET Dartsteam van Zwolle, zoals o.a.: Cor S, Gerald Sibon, DJ Pauluz, unsere Freund aus Deutschland en al die anderen.
  Gezellig!

 6. @Zwolledegekste, wat is je probleem we hebben het over dat we het geweldig vinden dat deze groep Zwolse ondernemers, die de Zwolse grachtentocht vorig jaar op poten hebben gezet, deze prijs hebben gewonnen. En dat één persoon van deze groep, ook de eigenaar van Las Rosas is en dat we dit beiden een leuke tent vinden.

  Ik denk dat ondanks jou opmerking dat hij dit als privépersoon heeft georganiseerd, het één niet los te zien is van het ander.

  En waarom zou dat ook moeten. De 2 andere organisatoren zijn net zulke kanjers. En de vrijwilligers die op die dag mee geholpen hebben verdien ook een dikke pluim.

 7. @ suze, heb je nixxx met discipline, uithoudingsvermogen, kracht, timing, exploderen, consentratie, in team verband kunnen werken, als één topper alleen de hele wereld over reizen met in je slipstream veel hulp die je moet betalen, die er voor jou zijn ok, maar die je ook tevreden moet houden?

Reacties zijn gesloten.