All that jazz met Ellister van der Molen

Foto van auteur

Zwolle – Ellister van der Molen studeerde klassiek trompet, maar wist al snel dat jazz haar echte passie was. Deze passie leidde haar naar jazzstudies met een aantal van de beste spelers en leraren in Nederland. Vrijdagavond was deze jazztrompettiste te gast in de serie ‘All that jazz’ in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. Het concert werd matig bezocht.

all_that_jazz_5.jpg

Ellister van der Molen speelt trompet met een aanstekelijk enthousiasme. Opgegroeid in de Haagse jazz scene, heeft ze haar wortels in de bebop. Aan het Haags conservatorium studeerde ze bij Frans Elsen, Jarmo Hoogendijk en Ack van Rooijen. Sindsdien heeft ze als sideman veel gespeeld in binnen- en buitenland en is op een 18-tal cd’s te horen, onder meer met zangeres Chris Peeters en saxofonist Dim Kesber. Eind 2011 nam ze een eigen cd op met haar band Triplicate en laat hiermee horen een eigen geluid te hebben. ‘All that jazz’ is een uniek concept waarbij Zwolse studenten van conservatorium ArtEZ de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt.

all_that_jazz_4.jpg

all_that_jazz_3.jpg

all_that_jazz_9.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

all_that_jazz_1.jpg

all_that_jazz_2.jpg

all_that_jazz_6.jpg

all_that_jazz_7.jpg

all_that_jazz_8.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “All that jazz met Ellister van der Molen”

  1. Bericht door Schippers, op 2 februari 2013 om 09:43
    Wat een mooie zaal. Hier staan straks de kledingrekken, pashokjes en kassa’s.

    Dat zou heiligschennis zijn, maar aan de andere kant zullen dan wel veel meer mensen de pracht van de Statenzaal kunnen aanschouwen.
    En voor zover ik begrepen heb wordt de Statenzaal niet betrokken in de plannen voor de huisvesting van een grote commerciële publiekstrekker.

Reacties zijn gesloten.