Klich matchwinner voor Jong PEC Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft Jong PEC Zwolle de oefenwedstrijd tegen Jong FC Groningen met 3-2 gewonnen. Doelpuntmakers namens PEC Zwolle waren Mustafa Saymak, Ronnie Reniers en de nieuwe aanwinst Mateusz Klich. De 22-jarige Pool schoot de bal in de 88e minuut uit een vrije trap in het Groningse doel.

Jong PEC Zwolle, dat met de nieuwkomers Klich, Rúnar Már Sigurjónsson en Maikel van der Werff in de basis begon, startte goed aan de wedstrijd. Vooral Furdjel Narsingh kreeg in de beginfase van de wedstrijd enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot hij de bal eerst op doelman Joey Potveer, waarna hij de bal in de vijftiende minuut hard voor het Groningse doel langs schoot. Na deze kansen van Narsingh was het Saymak die de score in de 26e minuut opende. Reniers kwam goed op via de linkerflank en gaf de bal, via Narsingh, voor op Saymak. De jonge middenvelder bleef rustig en tikte de bal binnen (1-0). In het vervolg van de eerste helft was het wederom Narsingh die een grote mogelijkheid kreeg om te scoren, maar hij schoot de bal, na één kapbeweging te veel te hebben gemaakt, in het zijnet. Hierdoor werd de 1-0 tussenstand ook de ruststand.

In de 54e minuut was het Reniers die Jong PEC Zwolle op een 2-0 voorsprong schoot. Mike Koenders, kwam op aan de linkerkant en krulde de bal voor het doel. De bal viel op het hoofd van een van de Groningse verdedigers, die het projectiel vervolgens niet goed weg kopte. De bal kwam voor de voeten van Reniers terecht, die zich niet bedacht en de tweede Zwolse treffer op het scorebord schoot (2-0). In de minuten daarna gaf Jong PEC Zwolle de wedstrijd uit handen. Na een fout van invaller Sherwin Grot mocht FC Groningen-aanvaller Alexander Christovao alleen op doelman Danny Wintjens aflopen. Christovao bleef Simon IJzerman, die de achtervolging had ingezet, voor en schoot de bal hoog in het doel (2-1). Twee minuten later was het opnieuw raak voor het team uit Groningen. Voormalig RKC-speler Mitchell Schet passte de bal op de vrijstaande Burak Saban, die de voorsprong van het Zwolse team ongedaan maakte (2-2).

Na deze gelijkmaker zakte de wedstrijd in. Toch wist Jong PEC Zwolle de wedstrijd nog te winnen. De van VFL Wolfsburg overgekomen Klich mocht in de 88e minuut aanleggen voor een vrije trap. Hij nam een aanloop en schoot de bal vervolgens knap in de verre hoek (3-2). Dit doelpunt bleek het laatste hoogtepunt van de wedstrijd te zijn, waardoor de 3-2 tussenstand ook de eindstand werd.

Scoreverloop
26e. Saymak (1-0)
54e. Reniers (2-0)
60e. Christovao (2-1)
62e. Saban (2-2)
88e. Klich (3-2)

Bron: PECZwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)