PEC Zwolle Vrouwen spelen gelijk in België

|   Laatste wijziging

Zwolle – De vrouwen van PEC Zwolle hebben dinsdagavond een “tot en over de rand“ spelend OH Leuven ontmoet. PEC Zwolle voetbalde duidelijk beter maar kreeg de fysiek sterke tegenstander niet op de knieën.

De eerste 10 minuten waren voor OH Leuven. De ploeg zette de Zwolse vrouwen onder druk. Een speelwijze die niet direct van de Belgische meiden was verwacht. Dat resulteerde in de 2e minuut voor een goede mogelijkheid voor Leuven. In de 8e minuut kwam Marianne van Brummelen namens PEC plotseling oog in oog met de Belgische keepster Anneleen Haesen maar zij kreeg de bal niet onder controle. In de 12e minuut werd er al bij Leuven gewisseld. PEC Zwolle werden sterker en dat resulteerde in mogelijkheden voor Sylvia Smit en Judith Frijlink. Een inzet van Kelly Gilissen werd in de 25e minuut door een Belgische verdedigster van de lijn gehaald. Een schot van Smit ging in de 32e minuut rakelings over.

De partijdig leidende scheidsrechter Jan Janssens gaf geel aan Jennieke van de Pol en Maria Laura Aga. Daarentegen werden de grof spelende Belgische meiden niet door de leidsman vermaand. In de 45e minuut kwam OH Leuven op voorsprong in duidelijke buitenspel positie. Jessica Pironet kopte de bal op de lijn staande, zonder dat er een Zwolse speelsters in de beurt was, de bal in het doel! Rust 1 – 0. De vrouwen van PEC Zwolle begonnen de 2e helft voortvarend. Dat resulteerde in de 47e minuut in een penalty. Judith Frijlink werd door 2 speelsters getorpedeerd en bleef geblesseerd op de grond met een aantal voetbalschoenennoppen in haar hals. Sylvia Smit schoot de penalty resoluut in; 1 – 1.

PEC ging direct op zoek naar de tweede treffer. In de 53e minuut een bal van Frijlink op doel die op miraculeuze wijze via de binnenkant van de paal het veld weer inrolde. Gevolgd door een bal van van Brummelen op de lat in de 56e minuut. OH Leuven kon zich beperken tot verdedigen en grof spel en kwam niet meer aan voetballen toe.

De Belgische voetbalsters hanteerden hoofdzakelijk de lange bal. Meestal ingezet door Ella van Kerkhoven. In de 69e minuut dreigde Ellen Charlier vanuit buitenspel positie alleen voor keepster Jessica Jurg te verschijnen. In het duel met Nathalja Nijman ging zij neer. Rood voor de Zwolse speelster. In 76e minuut verving trainer Sebastiaan Borgardijn, die de geschorste Bert Zuurman verving, Judith Frijlink voor Rosalie Brink. Judith Frijlink had even daarvoor geel ontvangen om, voor publiek, onduidelijke redenen.

Na veel incidenten en een  vijandige sfeer, ook gepromoot vanuit de bank van OH Leuven, eindigde de wedstrijd in een 1 – 1 eindstand.

De lange reis vanuit Zwolle, 3,5 uur rijden met de bus, leverde de Zwolse meiden niet de zo begeerde 3 punten op.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)