Kraanbolwerk weer stap dichterbij

Foto van auteur

Zwolle – De realisatie van de plannen voor Kraanbolwerk is weer een stap dichterbij. Op 25 februari heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor deze nieuwbouwlocatie vastgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan moet het mogelijk maken om op de locatie van de voormalige Schaepmanfabrieken de beoogde woningbouw te realiseren.

kraanbolwerk_1.jpg

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in het najaar van 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er is daarop alleen door De Vrienden van de Stadskern een zienswijze ingediend. De vereniging uit in de zienswijze haar waardering voor de gedegen, zorgvuldige en interactieve wijze waarop aan de plannen voor Kraanbolwerk wordt gewerkt. De zienswijze richt zich tegen het toegestane aantal bouwlagen en kapvormen van drie van de geplande gebouwen. De vereniging verzoekt met name de in het ontwerpbestemmingsplan voorgestelde hoogte van deze gebouwen te verlagen. Maar college en raad zijn van mening dat de opgenomen hoogten en kapvormen ruimtelijk aanvaardbaar zijn, en passen het ontwerpbestemmingsplan daarom niet aan.

Kraanbolwerk biedt ruimte aan 111 appartementen en 43 stadswoningen. Deze woningen en appartementen worden de komende jaren door ontwikkelaar AM gefaseerd gebouwd. Naar verwachting wordt begin 2014 gestart met de bouw van de eerste appartementsgebouwen. Meer informatie over de ontwikkeling van het Kraanbolwerk is te vinden op www.zwolle.nl/kraanbolwerk .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Kraanbolwerk weer stap dichterbij”

  1. Wat de gemeente eigenlijk bedoelt te zeggen is, dat ze met handen en voeten aan de projectontwikkelaar zijn gebonden en geen tweede Katwolderplein willen. Dan heet zoiets “ruimtelijk aanvaardbaar”.

  2. Tjee Sjaak wat weet jij dat toch goed…of verzin je dit nu letterlijk uit je duim?? Ik gok het 2de….aanschoppen tegen de overheid is zo makkelijk.

  3. Al met al wat hier gebouwd gaat worden is niet weg gelegd voor de gewone zwolse burger reken daar maar wel op .De gasten die daar straks gaan wonen zitten goed in de duiten.dus voor mij is het helemaal niet interressant wat daar gebeurd als er maar geen dingen fout gaan en de gemeente weer bij moet springen met geld van de gewone burgers.

  4. Wacht maar tot die glazen pakhuizen straks gevuld zijn met randstedelijke babyboomers die overal over gaan lopen klagen zoals rondhangende jeugd, voorbij varende plezierbootjes en de aanblik van al die paupers op de naastliggende woonschuiten.
    Maar ja, Zwolle moet op de kaart hé !

  5. De gemeente start al met een tegenvaller van ?? 400.00,-. dit wordt het derde fiasco in een straal van 500 meter en dit allemaal op de kosten van de inwoners van Zwolle. Zou Maxima eens vragen als ze op bezoek komt. zij heeft ervaring in micro krediet en kan vast ons college van dienst zijn met het geven van tips. Misschien dat de verliezen dan nog enigszins beperkt kunnen worden.

  6. ze zullen eerst de grond moeten saneren, gezien de fabrieken die er gestaan hebbeen zal dit nog wel even duren, dat je er op mag wonen, op het noordereiland zijn ze al 30 jaar bezig om de grond schoon te krijgen om er te mogen voor woningbouw

  7. noordereiland heeft een kolen/gasfabriek geslaan. de oude foto’s wijzen erop dat hier vroeger enkel overslag was en nu een verffabriek.. die niet echt grondvervuilend is.

  8. ja als je van een foto uit gaat, fabriek is verkocht met dat de gemeente de grond sanneert, kosten zijn dus voor de burgers van zwolle en niet meer voor de oude fabriek.

Reacties zijn gesloten.