Zwolse regisseur spreekt over ‘De Uitverkorenen’

Foto van auteur

Zwolle – Het Korps Mariniers vormt de elite van de Nederlandse krijgsmacht. Op veler verzoek komt GeertJan Lassche, de Zwolse regisseur die naam maakt met zijn documentaires, opnieuw langs bij Filmtheater Fraterhuis om te spreken bij zijn nieuwe film ‘De Uitverkorenen’, op 28 februari. De vertoning op 5 februari was snel uitverkocht. 

In zijn film volgt Lassche een lichting rekruten tijdens hun opleiding bij het Korps Mariniers. ‘Velen zijn geroepen, slechts weinigen uitverkoren.’ Dat is het motto van de opleiding van het Korps Mariniers, de grootste elite-eenheid van het Nederlandse leger. Wil je marinier worden, dan moet je bewijzen dat je hard genoeg bent. Zodra instructeurs zwakte ruiken, storten zij zich als roofdieren op de prooi. Want de groep is zo sterk als de zwakste schakel. Vooral tijdens loodzware oefeningen is de ‘survival of the fittest’ genadeloos. Tijdens 9 maanden opleiding registreert de camera het proces van breekbaarheid tot breken of… jezelf overwinnen.


Neus voor spanning

Geertjan Lassche komt uit Zwolle en maakte naam met films als ‘De Boer die zou gaan Emigreren’, ‘Nooit Meer Laf’ (over de Meppelse verzetsstrijder Gerrit Gunnink) en ‘Mannenbroeders van Kootjebroek’ (over de MKZ-crisis). In ‘De Uitverkorenen’ rijst de vraag of er in deze tijd nog wel genoeg ‘harde’ jongens zijn om het Nederlandse leger op peil te houden.

‘De Uitverkorenen’ is opnieuw te zien bij Filmtheater Fraterhuis, op donderdag 28 februari om 19.45 uur. Filmmaker Lassche zal zelf de film kort inleiden. Na afloop van de voorstelling gaat hij in gesprek met de zaal. Het is verstandig vooraf te reserveren via http://www.filmtheaterfraterhuis.nl/. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Beeldbepalend

Met ruim 65.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolse regisseur spreekt over ‘De Uitverkorenen’”

Reacties zijn gesloten.