Bijeenkomst over woningbouw Bagijneweide

Foto van auteur

Zwolle – In de Bagijneweide worden twintig woningen ontwikkeld. Wilt u weten hoe deze huizen eruit komen te zien? De gemeente Zwolle organiseert op 6 maart 2013 een inloopbijeenkomst, waar ontwikkelaars DLH en Kroes & Co hun voorlopig ontwerp en bouwplan toelichten. Ook het inrichtingsplan van de openbare ruimte wordt gepresenteerd. U bent die woensdag tussen 17.00 en 20.00 uur van harte welkom bij kunstenaarsvereniging Palet, Stilobadstraat 9.

bagijneweide.jpg

DLH ontwikkelt zes splitlevelwoningen aan de Stilobadstraat. Afgelopen maanden zijn de schetsen van deze woningen uitgebreid besproken met de werkgroep Bagijneweide. Ook zijn de eerste tekeningen in december 2012 gepresenteerd tijdens het wijkplatform Dieze-Centrum/ Bagijneweide. Inmiddels is het voorlopig ontwerp gereed. De huizen krijgen een inpandige garage, grote raampartijen en zijn vrij indeelbaar. Onder het lessenaarsdak is ruimte voor vier slaapkamers en een badkamer. De VON-prijs ligt naar verwachting tussen de €250.000,- en €275.000,-.

Veertien herenhuizen

Kroes & Co ontwikkelt veertien herenhuizen aan de Rhijnvis Feithlaan en heeft het ontwerp inmiddels verder uitgewerkt. De gevelaanzichten en het kwaliteitsniveau zijn ongewijzigd. Een nieuw element is dat de woningen zijn voorzien van twee overdekte parkeerplaatsen op souterrainniveau. Daarnaast is in het souterrain de royale berging ingebracht. De gemiddelde VON-prijs bedraagt naar verwachting € 325.000,-.

Meer informatie

Afhankelijk van de verkoop kan de bouw van de woningen in het vierde kwartaal van 2013 starten. Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met DLH (038 – 421 0030) of Kroes & Co (038 – 344 6439). Meer informatie over Bagijneweide is te vinden op www.zwolle.nl/bagijneweide.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)