PEC Zwolle wint degradatieduel van Willem II

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond het belangrijke degradatieduel van Willem II gewonnen. In Zwolle werd de uitslag 2-0.

_mg_9128.jpg

Na een uiterst matige eerste helft, waar de Tilburgers nog de beste kansen hadden, kregen de bezoekers de tweede helft een heel ander beeld te zien. Zwolle was feller en precieser in de passing. In de 56e minuut scoorde Arsenio Valpoort de bevrijdende 1-0. Vier minuten later scoorde Mateusz Klich via een geplaatst schot de 2-0. Art Langeler: "Willem II zette ons onder druk. Avdic speelde verschrikkelijk. In de pauze hebben we even wat veranderd met onder andere Pluim. Ik vond Zwolle niet fantastisch spelen vandaag. Wij zijn de gelukkigste geweest. Blij met het resultaat en we gaan weer verder."

_mg_9373.jpg  

_mg_9347.jpg

_mg_9476.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

_mg_9069.jpg

_mg_9117.jpg 

_mg_9166.jpg 

_mg_9185.jpg

_mg_9207.jpg

_mg_9335.jpg

_mg_9337.jpg

_mg_9371.jpg

_mg_9383.jpg

_mg_9399.jpg

_mg_9410.jpg

_mg_9464.jpg

_mg_9471.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “PEC Zwolle wint degradatieduel van Willem II”

  1. De eerste helft was tenenkrommend slecht!! Een uitval van Willem II werd buitenspel gegeven, maar was dat niet. Wat een geluk. De tweeede heft een heel ander beeld inderdaad. Mooie overwinning uiteindelijk. NAC en VVV verloren. Gaat mooi zo 😉

  2. pec was slecht maar willem 2 was nog slechter:)
    maar liever een keer 3 punten met slecht voetbal dan al die lof en geen punten….goed gedaan proost.

  3. Belangrijke punten in een echte zespuntenduel. Nu nog een goed vervolg geven in de thuiswedstrijden tegen Roda JC en RKC Waalwijk en dan kan directe handhaving maar zo eens mogelijk zijn. Noar veur’n!

  4. Het is en blijft spannend hoor! Ze zijn er nog lang niet, maar de positieve flow blijft aanwezig. Dat merk je ook aan het publiek.

  5. op het shirt van van Valpoort stond iets van Leroy…., ik denk dat hij zijn (oude maatje? ) op zo’n manier herdenkt.

    een in Memoriam aktie dus , vandaar dat ie ff met rust wou gelaten na zijn treffer.

    Leroy Arnold Balsemhof

    geboren Amsterdam 21-1-1992
    overleden Amsterdam 4-3-2012

  6. Supporters van Willem II hebben zaterdag vernielingen aangericht in het uit vak van het IJsseldelta stadion.

    De supporters hebben vijftien stoeltjes kapot getrapt nadat hun club met 2-0 verloor van PEC Zwolle. Wat de schade is voor de Zwolse eredivisionist is onduidelijk. Willem II doet het slecht in de Eredivisie. De club staat steevast op de laatste plaats op afstand gevolgd door PEC Zwolle. Door de overwinning van afgelopen zaterdag is de afstand tussen de twee clubs nog groter geworden. De nederlaag is dan ook een gevoelige omdat de kans toeneemt dat Willem II aan het einde van het seizoen – na een jaar Eredivisie – degradeert. Voor zover bekend zijn er rond het duel PEC Zwolle – Willem II geen aanhoudingen verricht.

  7. Slechte wedstrijd, toch gewonnen en daar gaat het nu even om. Volgende week naar Ajax en daarna weer een belangrijke thuis tegen Roda JC. Come on Zwolle!

  8. Apart competitieverloop. Vanaf Heerenveen (negende plaats) is iedereen nog in ‘nacompetitiegevaar’. Oké, Ajax zal een maatje te groot zijn, maar Roda thuis moet verslagen worden!

  9. Goeie actie van die Valpoort.
    Je medespelers van je af slaan als je op huurbasis je eerste goal maakt.
    Klich deed het beter, een prachtig geplaatste bal en dan gewoon blij zijn met je team.

  10. @Zwolleeder

    Zoals oldskool al zei:

    op het shirt van van Valpoort stond iets van Leroy…., ik denk dat hij zijn (oude maatje? ) op zo’n manier herdenkt.

    een in Memoriam aktie dus , vandaar dat ie ff met rust wou gelaten na zijn treffer.

    Leroy Arnold Balsemhof

    geboren Amsterdam 21-1-1992
    overleden Amsterdam 4-3-2012

  11. Ben het wel eens met de mening van Zwolleeder, vond de actie van Valpoort een tikkeltje arrogant. Voor het eerst in de basis, voor het eerst scoren voor PEC en dan al je ploeggenoten weg wuiven onder het mom van een ‘in memoriam’.

    Het blijft wel een teamsport, dus in zijn positie had ik het toch iets ander gedaan met wat meer respect naar je teamgenoten.

  12. @Wouter

    Het heeft niks met arrogantie te maken maar met het feit dat Valpoort graag zijn treffer opdroeg aan een recentelijk overleden familielid.

  13. @ElRey

    Het is inderdaad een feit dat hij zijn treffer opdroeg aan iemand die hem dierbaar was. Dat het niks met arrogantie te maken heeft is jou mening, dat zie ik toch echt anders. Ik vind het niet netjes van hem om dat in zijn eerste wedstrijd (in de basis) en bij zijn eerste doelpunt voor PEC zo te doen.

    Zoals ik hiervoor ook al zei zou ik het in zijn positie iets anders hebben gedaan met wat meer respect naar de teamgenoten.

  14. Klich is een behoorlijke toegevoegde waarde op het middenveld, echt een goede voetballer.
    3 punten binnen, de manier waarop is niet zo interessant.
    Thuis tegen Roda en Rkc punten pakken en dan kan PEC ook maar zo 12e worden..

  15. Het staat mensen natuurlijk vrij om na elke wedstrijd spijkers op laag water te zoeken.

    Vergeet echter niet te genieten.

    Zo??n seizoen als dit maakt een Zwolle-supporter zelden mee.

    Na 36 jaar als promovendus tot de laatste 4 in de beker behoren is knap, zeker gezien het programma (Roda JC, RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo).

    Als promovendus in de competitie 7 punten pakken tegen PSV, FC Twente en Feyenoord is historisch voor Zwolse begrippen.

    Zaterdagavond is 9 wedstrijden voor het einde in een zespuntenduel directe degradatie definitief afgewend.

    Inmiddels al evenveel punten als in het laatste seizoen Eredivisie (??03-??04), met de mogelijkheid om het puntenaantal van ??02-??03 (32) te overtreffen.

    PEC Zwolle staat op een verdienstelijke gedeelde 13de plaats en kan zelfs nog directe handhaving afdwingen.

    Dat is knap voor een promovendus met de op RKC Waalwijk na laagste begroting. Dat is knap voor een club die pas z??n 13de seizoen in de Eredivisie speelt.

    Het stadion is (sfeer)voller dan ooit, de club leeft meer in de stad en regio dan ik mij kan herinneren, door slimme samenwerkingsverbanden en een goed technisch beleid staat er een leuke voetballende ploeg en weet je wat het mooiste is?

    Als Vrouwe Fortuna ons gunstig gezind is handhaven we ons, hebben we straks weer een trainer van naam en faam (zoals vrogger Georg Kessler, Cor Brom, Co Adriaanse) en meer financiële en sportieve mogelijkheden om uit te groeien tot een structurele middenmoter in de Eredivisie. De condities hiervoor zijn nog nooit zo gunstig geweest.

Reacties zijn gesloten.