Bedrijf kan gratis WiFi netwerk aanbieden

Zwolle – Bullseye WiFi uit Tiel gaat in de tweede helft van dit jaar in alle stadcentra van de 37 grootste steden van Nederland gratis, snel, breedband internet via WiFi uitrollen. Dat betreft ook Zwolle! ‘Hiermee faciliteren we de verandering naar een Free – Open – Connected – World’ volgens de directeur George Seton, van Bullseye WiFi. ‘Nederland wordt hiermee het eerste Europese land dat alle grote steden voorziet van gratis WiFi’. Dat project staat haaks op het plan van ondernemersvereniging CityCentrum Zwolle dat ook gratis WiFi wil organiseren, en dat door een impuls van het Jongerenbudget en lopende contacten met de ondernemers en het college van Zwolle het over een investering van een ton heeft.

Voorzitter Louis van Daalen van het CityCentrum liet de afgelopen week nog via een reactie op Weblog Zwolle weten dat de kosten voor gratis WiFi jaarlijks rond de 45.000 euro liggen, en dat er nog een investeerder voor 6000 euro gezocht wordt. Dinsdagmiddag was Van Daalen niet beschikbaar voor commentaar. Hem is gevraagd op een later moment een reactie op Weblog Zwolle te geven op het gratis aanbod van Bullseye. Seton van Bullseye: ‘In meerdere steden zijn afgelopen jaren initiatieven geweest om gratis WiFi beschikbaar te maken. Helaas zijn de meeste initiatieven mislukt vanwege geldgebrek. De ondernemers en de gemeenten willen de mensen naar de binnenstad trekken door het aantrekkelijk te maken. Het nieuwe winkelen wordt door het gratis netwerk van Bullseye WiFi gestimuleerd. Iedere gemeente wil graag een WiFi netwerk voor haar stad, echter de middelen zijn er niet om het uit te rollen en daarna het netwerk te onderhouden. Bullseye WiFi netwerk kost de gemeente en de ondernemers in de binnenstad niets’.

Bullseye WiFi is ontstaan uit een denktank van ondernemers met een innovatieve, commerciële, politieke, inkoop en IT infrastructuur als achtergrond. De mensen achter Bullseye WiFi zijn; George Seton, Rolf Boerkoel, Ali Dikilitas, Henri Gerrits, Koos Boersma, Dr. Joachim Dreyer, Arko van Brakel, Scott Doenecke en Ward Termeer. Gebruik maken van het Bullseye WiFi netwerk betekent grenzeloos, onbeperkt en vooral gratis internetten. Door eenmalig anoniem in te loggen kan iedereen in alle stadcentra van de 37 grootste steden van Nederland genieten van zijn of haar favoriete muziek via bv. Spotify, kijken naar YouTube, bellen via FaceTime, Skype of VoiP. Dit is wat Bullseye WiFi de gebruikers te bieden heeft.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

38 gedachten over “Bedrijf kan gratis WiFi netwerk aanbieden”

  1. ja verbaasde mij ook al over dat geld nu met dit verhaal maar met alleen wiffi red je de binnen stad ook niet zolang je er niet fatsoenlijk kan pakkeren het zij met auto of met de fiets

  2. Nieuw onderzoek naar zieke bomen door wifi-straling

    De Wageningen Universiteit doet een nieuw onderzoek naar de effecten van wifi-straling op bomen. Het eerste onderzoek naar de zieke bomen in Alphen aan den Rijn leverde nog niet voldoende data op.

    Een aantal bomen in de gemeente Alphen aan den Rijn vertoonden enkele jaren terug opmerkelijke afwijkingen in groei, waarbij er tevens scheuren in de bast ontstonden en bloedingen. Sommige bomen vertoonden gezwelachtige bastknobbels. Experts konden geen oorzaak vinden. Er was geen sprake van een virus of bacterie.

    Elektromagnetische straling mogelijk oorzaak
    Ambtenaar Niek van ’t Woud van de gemeente Alphen aan den Rijn verdiepte zich in de zaak en kwam op de suggestie dat de boomziekte te maken zou kunnen hebben met elektromagnetische straling zoals die van wifi accespoints. Wageningen Universiteit kreeg opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn om te onderzoeken in hoeverre het toenemend aantal bronnen van elektromagnetische straling, zoals zendmasten, een rol zou kunnen spelen bij de verslechterde gezondheid van de bomen.

    Essen, bomen die in de stedelijke omgeving in toenemende mate last hebben van groeiverstoringen, bleken in een kweekcel met wifi access points verkleuringen en afsterving van bladeren te vertonen. De essen werden gedurende ruim drie maanden blootgesteld aan zes stralingsbronnen met frequenties variërend van 2412 tot 2472 MHz en een vermogen van 100 mW EIRP op 50 cm afstand, zo schrijft de universiteit.

    Nieuw onderzoek kost 6000 euro
    Hoewel de effecten bij meerdere stralingsbronnen en meerdere bomen gevonden werden, vonden de onderzoekers dat een herhaling van de proef nodig was. Die proef moest langer duren en op grotere schaal worden uitgevoerd. Alleen ontbrak het aan de financiën om de proef op te starten. Daarom werd begin vorig jaar het symposium “Het effect van elektromagnetische straling op bomen” georganiseerd, waarvan de inkomsten werden gebruikt voor een nieuw onderzoek. Er kwamen tevens donaties van Bomencentrum Nederland uit Baarn, vogelpark Avifauna uit Alphen aan den Rijn en de Bomenbank uit Bleskensgraaf. In totaal werd zo 6000 euro bijeen gebracht.

    Daardoor kon Wageningen Universiteit afgelopen zomer met het vervolgonderzoek beginnen. De eerste resultaten zouden inmiddels bekend moeten zijn, maar zowel gemeente Alphen aan den Rijn als onderzoeker Andre van Lammeren van de universiteit weigeren daar meer over te vertellen. “De resultaten zijn niet van dien aard dat ze in deze fase van het onderzoek gepubliceerd kunnen worden”, zegt Van Lammeren. “Wij geven er de voorkeur aan het onderzoek voort te zetten met aanvullende controles en voldoende aantallen om meer zekerheid te krijgen omtrent een mogelijk effect van EM-velden op bomen en zullen dat dit jaar ook doen.”

    Overal in Nederland
    Volgens algemeen directeur Hans Blokzijl van het Bomencentrum Nederland, een van de donateurs van het onderzoek, is de situatie in Alphen aan den Rijn bepaald niet uniek. “Het is overal aan de orde, maar veel gemeenten herkennen de ‘ziekte’ niet. Het is natuurlijk nog redelijk onbekend. Maar zet mij in een stad neer en ik kan je de aangetaste bomen zo aanwijzen.” Volgens Blokzijl zijn er gevallen bekend in “zeker 40, 50” gemeenten in Nederland.

    Dat de onderzoekers en de gemeente Alphen aan den Rijn liever niet met details naar buiten willen komen ligt mogelijk in het feit dat de publiciteit na de publicatie van de resultaten na het eerste onderzoek overweldigend was. Zo spreekt het vakblad Boomzorg van een mediahype. TNO, dat bij het onderzoek betrokken zou zijn geweest, distantieerde zich een dag later van de conclusies uit het onderzoek

    http://www.youtube.com/watch?v=TAAd-x7dqAo

  3. WIFI is mooi, maar als een bedrijf dit gratis aanbied betekent dit vast veel SPAM en traaage verbinding. Kan verder geen referenties vinden. Iemand anders wel?

    Hannes, gewoon zieke bomen omzagen en je aluminiumfolie hoedje op. Niks aan de hand..

  4. Om toegang te krijgen tot het netwerk, moet je een app installeren. Hier gaat het bedrijf geld mee verdienen: ⤽Waar je ook kijkt, overal zie je continu reclame. Daar gaan wij dan ook dit project mee bekostigen,⤝ legt Ali Dikilitas, woordvoerder van Bullseye Wifi uit. ⤽Gebruikers krijgen één keer in de vijf minuten een reclameboodschap te zien. Dit kan een pop-up zijn, of een pushbericht. Deze reclames verschijnen niet als iemand aan het (beeld)bellen is.⤝

  5. Nou inderdaad @1stejohn, die WIFI is eng onzin hebben we wel weer genoeg gehoord. Dat er een raadslid er in geloofd en Wageningen veel geld geeft, betekend nog niet dat er iets aan de hand is.

  6. 1stejohn!!!

    Wel grappig dat je het weer wegzet als aluhoedje hahaha.

    Geen onderzoek doen en gewoon dom deurdoen is je motto.
    Geeft niet, ik begrijp je kortzichtigheid wel.

    Feit is dat bomen reageren op wifi en dat het goed onderzocht moet worden.

    Maar ja als je iets wilt onderzoeken ben je een aluhoedje. super grappig.

  7. 1stejohn!!!

    ük vermoed dat je moeilijk verbanden kunt leggen, maar als het slecht is voor bomen is het ook slecht voor andere organisme. Dus ook voor mensen, oh nee dan ben ik een aluhoedje hahahaha.

    – Editted –

  8. Ho ho ho Hannes, er is nog helemaal geen bewijs dat bomen er op reageren. Er is een niet-wetenschapper die beweert dat het misschien wel zo is en dat laat onderzoeken door een universiteit.

    En dan nog even hier op ingaan:
    maar als het slecht is voor bomen is het ook slecht voor andere organism
    Dat is pas echt complete onzin! Sommige dingen die slecht zijn voor bomen zijn ook slecht voor sommige andere organismes.

  9. Tja, uitlaatgassen, ook slecht voor bomen, ook bewezen…méh.

    Enige waar ik mij druk om maak is dat ik geen spam meer krijg over Candy Crush

  10. Hannes, die straling.. Het zal wel! Kan er niks meer mee. Onze omgeving zit al vol straling. Bijna iedereen heeft thuis al Wifi; Alle pubers lopen al jarenlang de hele dag met zo’n stralingsding tegen het oor; Radiozenders en ook elektrische wekkers op de slaapkamers; het elektriciteitsnet zelf! Het zal absoluut negatieve effecten hebben, maar we kunnen toch niet meer zonder?

    Wat dat gratis betreft.. Natuurlijk doet zo’n bedrijf het niet gratis. Het zijn toch geen filantropen. Nu lees ik in de andere reacties al dat je reclame moet accepteren op je telefoon. Oké, dan begrijp ik het weer. Nou, niks op tegen dan. Zolang je zelf kunt kiezen…

  11. @bernard je vergeet de allergrootste stralingsbron: de ruimte, specifiek: de zon. Ladingen straling, elke dag weer, hoort er gewoon bij.

    @hannes uit jouw eigen stuk:
    “Wij geven er de voorkeur aan het onderzoek voort te zetten met aanvullende controles en voldoende aantallen om meer zekerheid te krijgen omtrent een mogelijk effect van EM-velden op bomen en zullen dat dit jaar ook doen.”

    Niks geen bewijs dus. Daarbij is het onderzoek gefinancierd door groepen die baat hebben bij een positief resultaat… Wij van WC-eend.

    En nee niet alles wat een boom schade toebrengt, is ook schadelijk voor mensen. Er zijn ladingen bacteriën, ziektes en schimmels die bomen laten afsterven waar wij 0,0 niks noppes nada last van hebben.

  12. Ik hoop dat je gelijk hebt Jasper.
    Ik hoop dat ik gerust met mijn hoofd naast de wifi modem kan slapen zonder dat mijn rode bloedcellen veranderen van vorm, dat baby,s met een open fontanel geen blijvende schade overhouden aan deze onnatuurlijke frequentie ( is anders dan cosmische straling).

    Ik kan niet wachten tot 4 gig netwerkje tegenover mijn huis geplaatst wordt.

  13. WIFI onnatuurlijk… Ja, je hebt gelijk, we hebben voor de WIFI dat enige stukje bandbreedte uit het EM-spectrum genomen dat de natuur nog niet gebruikte…

  14. Wat een onzin en geldverspilling. In de binnenstad heb je verschillende hotspots en WiFi-aanbieders (bijv. horeca) en als je geen WiFi bereik hebt, dan schakel je toch over op 3G ?

  15. Het is onnatuurlijk om zoveel kunstmatige stralingsbronnen in 1 huis te hebben.
    Dat is toch een feit of niet???.
    Of het slecht is of niet laten we dan even in het midden.

  16. De gemeente zal geen gebruik gaan maken van het aanbod. Als big spend van het gemeenschapsgeld kies je natuurlijk niet voor de gratis optie.

  17. Reactie van meneer Van Daalen van CityCentrum Zwolle:

    Gratis Wifi dat is wat wij Citycentrum graag wil, de argumenten hebben we daarvoor in ons rapport duidelijk naar voren gebracht. Zie bijlage(overigens zijn we ook in gesprek met het Zwolse bedrijf Zoranet dat ervaring heeft met WIFI)

    Dat zijn nog steeds onze uitgangspunten.

    Maar Gratis bij ons is voor ons niet gratis, immers wij moeten daar de financiering voor rond zien te krijgen.

    We willen dit zonder dat daar een winstoogmerk aan vast zit. De stad moet er van profiteren, de consument en natuurlijk de ondernemer.

    We moeten er allemaal voordeel aan hebben.

    Daarom moeten we het ook in eigen hand proberen te houden of of zijn minst de zeggenschap over hebben. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn moeten we niet eerst bij derden te rade hoeven te gaan om de stappen te kunnen zetten.

    Onafhankelijk is dus een voorwaarde voor de Gratis Wifi die wij willen.

    Nu komt er een persbericht zo plompverloren langs dat er nu in 37 steden gratis Wifi kan komen.

    Dat klinkt als muziek in de oren, want wie wil dat nou niet.

    Maar is gratis wel gratis?

    Voor zover we het tot nu toe kunnen beoordelen ziet Bullseye een snelle groei van gratis Wifi, terecht want dat gaat zo wij voorzien gebeuren, immers in diverse steden is men er mee aan de gang.

    Hupsakee, meteen de markt pakken in de 37 grootste steden middels een soort van overval tactiek meteen die positie proberen te krijgen, overleg met die steden heeft er niet plaats gevonden, uitnodigingen zijn nog niet uit etc

    Ze hebben nog niets nog niets bewezen, maar met dit persbericht proberen ze meteen grip te krijgen op alle ontwikkelingen die er her en der al zijn en leggen daarmee ontwikkelingen stil ten faveure van hun eigen verdienmodel.

    Enkele uitgangspunten van Bullseye zijn zoals wij die nu inschatten en voor zover we dit kunnen overzien en controleren.

    – Zij leveren het netwerk.

    – Zij leveren exclusieve applicatie waarmee je als gebruiker toegang krijgt tot het netwerk.

    – Zonder applicatie geen internet.

    – Zij bepalen de inhoud en functionaliteit van de applicatie.

    – Die wordt gevoed door sponsors, adverteerders, betaalde kanalen, etc.

    – Ze gaan via de App ook nog actief reclame pushen.

    – Uitgangspunt is 1 x per 5 minuten. Maar meer ‘als dat financieel nodig is’ (Zie Google: in 1998 nul advertenties, nu 15 per pagina). Maw: binnen 3 maanden dus 1 gepushte advertentie per minuut.

    “De applicatie gaat gebruikersinformatie verzamelen, die men mogelijk gaat verkopen. Privacy etc beschikken over data is immers veel geld waard.

    De App biedt naar onze verwachting beperkte bandbreedte de eindgebruiker moet dus meer bandbreedte kopen om gebruik te kunnen maken van internet. Wat doen ze dus zoals we dat nu kunnen inschatten: ze leveren een verbinding die snel genoeg is voor het serveren van advertenties, maar naar verwachting onvoldoende voor serieus internetgebruik.

    Als ons dat allemaal waard is dan moeten we dat doen?

    Maar Citycentrum denkt oprecht dat het ons dat niet waard moet zijn. We moeten(Zwolle) zelf de regie houden over gratis Wifi, en inrichten zoals wij dat willen.

    Gratis, bestaat niet, ook niet zoals dit persbericht suggereert.

    Derhalve wil Citycentrum snel doorgaan met ons initiatief.

    Daar komt bij dat bv Zoranet i en Wifivesnmiddel diverse succesvolle Wifi projecten heeft lopen(Zoranet, Pec Stadion, Madurodam etc Wifives- Scheveningen strand)) Dat geeft vertrouwen.

    Dit wil niet zeggen dat we Bullseye niet moeten aanhoren.

    Mvg

    Louis van Daalen

    Voorzitter Citycentrum

  18. Gratis bestaat niet. De gegevens worden vast gebruikt voor een onderzoek of een nieuwe Maurice de Hond bureau.

    ‘De mensen uit de grote steden met internet vinden…” onderzoek.

    Vind het stuk van de heer Van Daalen dan ook prima van inhoud. Terechte vragen worden hier gesteld.

  19. Zei Einstein al niet:
    ⤽Ik ben bang voor de dag dat de technologie onze menselijkheid overheerst. De wereld zal alleen een generatie idioten hebben⤝.

  20. @jaques: Ik denk het ook. Ben er alleen niet bang voor. Ben er wel nieuwsgierig naar. Maar we moeten wel blijven opletten dat het goed gebeurd.

  21. @Ronn

    Zwolle heeft meerdere plaatsen waar je fatsoenlijk en bewaakt! je fiets kan parkeren. je moet er alleen gebruik van maken!

    Voor je auto kun je parkeren op het Noorder Eiland, in het Eiland, EmmaWijk, Maagjesbolwerk, Kamperpoort, Klein Grachtje en op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen.

    Misschien moet je uit je provinciaalse gedachtengang stappen en je een keer bedenken dat je in Zwolle goed af bent. er zijn steden waar je een stuk verder moet lopen en in Zwolle hoef je dat totaal niet! Alles is hier om de hoek.

    Dus stop met dat gejank onder alle berichten dat het niet goed geregeld is. je loopt maar een keer een stukje.

  22. Wifi brengt een hoop voordelen met zich een ervan is dat je overal binnen het wifi netwerk contact behoud met socialmedia en je contacten.

    Min punt is dat wellicht traag zal zijn en er registraties gevraagd worden met commerciele ideeen achter alles.

    Ach ja het zijn leuke ontwikkelingen.

  23. Als het traag is en er registraties gevraagd worden voor de commerciëlen vind ik het geen leuke ontwikkeling! Het oorspronkelijke plan lijkt me dan een stuk beter.

  24. Hyves en Facebook zijn ook social media Bart2. Verder is er nog zoveel meer. In ieder geval kun je nu al goed prijzen vergelijken en let op: Als dit er is gaan inventieve ondernemers hier ook mee aan de slag. Maar wat dat op gaat leveren weet je nu nog niet.

  25. De Partij voor de Dieren (PvdD) in Groningen is bang dat straling van grote stedelijke wifinetwerken schadelijk is voor mensen en bomen.

    Foto: Thinkstock

    De partij wil daarom de uitrol van het wifinetwerk van Bullseye, dat onlangs aankondigde gratis wifi te zullen verzorgen in 36 Nederlandse binnensteden, aan banden leggen.

    Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de PvdD in Groningen, heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W, waarin hij wijst op wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat de groei van bomen mogelijk wordt beïnvloed door wifistraling.

    Hij schrijft dat het artikel ‘Bescherming Groenvoorziening’ uit de Algemene Plaatselijke Verordening het verbiedt om schade toe te brengen aan planten en bomen in publieke parken, bijvoorbeeld door bloemen te plukken. Schade van wifistraling zou hier ook onder vallen.

    In 2010 zeiden onderzoekers van de TU Delft dat wifistraling mogelijk bladsterfte en groeiproblemen veroorzaakt bij bomen en planten, maar onderzoeksinstituut TNO distantieerde zich vervolgens van dat resultaat. De Universiteit Wageningen doet momenteel een vervolgonderzoek naar de effecten van wifistraling op bomen.

    Mensen

    Tegenover NU.nl verklaart Kelder dat hij eigenlijk vooral bezorgd is over de effecten van straling van wifinetwerken en mobiele telefoons op mensen. “We krijgen heel veel klachten van mensen die zeggen: ‘Kun je daar niet wat aan doen, want we vinden die straling maar niks.'”

    Omdat de meeste wetenschappers het er over eens zijn dat straling niet schadelijk is voor mensen, kiest zijn partij er nu voor om bomen als invalshoek voor een verbod te gebruiken. Met een verbod op het nieuwe netwerk zegt Kelder het zekere voor het onzekere te willen nemen.

    Omdat het netwerk van Bullseye de hele binnenstad van Groningen moet dekken, moet het volgens Kelder een ‘erg sterk netwerk’ zijn. Hij wil eerst de resultaten van nieuw onderzoek zien, voordat het netwerk actief wordt.

    Masten

    Hij erkent dat zijn partij waarschijnlijk niets zal kunnen doen aan de vele bestaande wifinetwerken en mobiele telefoonmasten in de stad. “Ik gebruik thuis natuurlijk ook gewoon een mobiele telefoon. We kunnen haast niet anders meer”, aldus Kelder. “Maar dat is geen reden om je er geen zorgen meer over te maken.”

    Hij wijst op landen als Frankrijk en België, waar maatregelen worden genomen om het stralingsrisico voor kinderen te beperken.

    Het is onwaarschijnlijk dat de vragen van de dierenpartij daadwerkelijk zullen leiden tot een uitstel van de lancering van het wifinetwerk. Volgens Kelder heeft hij tot nog toe ‘weinig bijval’ van andere partijen gekregen voor zijn plannen.

    Het wifinetwerk van Bullseye moet in de tweede helft van 2013 worden ingeschakeld.

    Door: NU.nl/Jeroen Kraan

Reacties zijn gesloten.