Gratis lezingen in Autismeweek

Foto van auteur

Zwolle – Van 30 maart tot en met 6 april 2013 vindt de vierde Nederlandse Autismeweek plaats. En alhoewel het voor de Ambelt elke week Autismeweek is, is dit toch een uitgelezen kans om autisme in de spotlights te zetten. Op dinsdagavond 2 april en donderdagavond 4 april worden er, in nauwe samenwerking met Jasper Ondersteunt, speciale lezingen georganiseerd over autisme op de Ambelt, locatie Hengeveld College in Zwolle. 

Het doel van de Autismeweek is positieve verhalen over autisme te delen om zo elkaar te inspireren en sterker te maken. Jasper Ondersteunt gaat daar nog een stapje verder in door autisme daadwerkelijk te laten ervaren. Jasper Kok (Jasper Ondersteunt) en Aukje Reurink (gastspreker Accare) leren bezoekers van de lezing niet alleen meer over autisme, maar laten ze vooral ook zelf ervaren wat het is. Zo leert men mensen met autisme beter begrijpen, zodat ze er ook beter mee om kunnen gaan.

Directeur van de Ambelt-regio Zwolle, Erik Wijtsma vindt het fantastisch dat er samen met Jasper Ondersteunt twee lezingen worden gegeven in de Autismeweek, maar benadrukt wel dat autisme niet het enige is waar de Ambelt zich op richt. “We begeleiden naast leerlingen met autisme ook leerlingen met bijvoorbeeld ADHD, of PDD-NOS. Het doel is dat zij een passende plek in het regulier onderwijs of de arbeidsmarkt vinden.” 

Gratis lezingen over autisme 
Omdat het deze week Autismeweek is, worden de lezingen gratis aangeboden. Dinsdagavond 2 april is er een algemene uitleg over autisme, vanuit het TEACHH-programma waarmee ook de Ambelt werkt. Donderdagavond 4 april is het thema ‘Uitleg over hoe om te gaan met autisme’. Beide lezingen vinden plaats in het restaurant van de Ambelt, locatie Hengeveld College, Dr. Hengeveldweg 6. Het restaurant gaat open om 19.00 uur en om 19.30 uur starten de lezingen. Aanmelden voor een lezing kan via info@Jasperondersteunt.nl of 038-423 41 45. Via de website www.ambelt.nl en is meer informatie te vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)