Berkum krijgt flinke tik bij ACV

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum heeft in het inhaalduel bij ACV in Assen een gevoelige tik opgelopen door met liefst 5-1 te verliezen. De Zwollenaren stonden tot zo’n 10 minuten voor tijd nog maar met 1-0 achter maar creëerden veel te weinig in aanvallend opzicht en zakten in de slotfase volledig door de hoeven.

acv20130330-820medium.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Als het nog 1-1 kan worden neem je risico’s, maar toen de 2-0 viel gingen bij ons de koppies hangen. Het was vandaag gewoon niet goed genoeg,” vond Berkum-trainer Roeland ten Berge. ACV-coach Joseph Oosting was vanzelfsprekend heel wat beter te spreken over de prestaties van zijn ploeg. “Ik had dit vooraf absoluut niet gedacht want Berkum is een goed voetballende ploeg. In de eerste helft zaten wij er fel op maar hebben we weinig afgedwongen. Na de rust waren we heer en meester en hebben we niets weggegeven,” analyseerde de Drentse oefenmeester. ACV was vanaf het begin de fellere ploeg waarvan meer dreiging uitging, maar gedurende vrijwel de hele eerste helft vielen er voor de beide doelen niet veel echt grote kansen te zien. Jelle Teitsma stelde Berkum-doelman Bram Muis een aantal keren op de proef maar miste toen nog de nodige finesse en de lange ACV-spits had later pech toen zijn kopbal via de bovenkant van de lat over ging. Berkum had bijna een half uur nodig voor het eerste kansje kon worden genoteerd maar toen zag Jerrol Poot een schot net over het ACV-doel gaan.

Toen iedereen al met een 0-0 ruststand rekening hield kwam de thuisclub in de blessuretijd van de eerste helft toch op voorsprong. Ashwin Manuhutu leverde een indraaiende vrije trap af en die werd door Robin Mulder al even fraai in de 1-0 omgezet. Die voorsprong kwam voor Berkum op een vervelend moment, maar was wél verdiend gezien het spelbeeld.

In de tweede helft was Teitsma al snel weer kansrijk, maar Berkum-doelman Bram Muis kon toen nog redding brengen en ook daarna hield de Zwolse sluitpost de thuisclub enkele malen van een grotere voorsprong af. Tussendoor viel er voor Berkum een nieuwe domper te verwerken want na iets meer dan een uur spelen ging ACV-verdediger Koos Werkman bij een schermutseling in zijn strafschopgebied onderuit, waarna hij groggy bleef liggen. Na consultatie door scheidsrechter Oudijk bij zijn assistent leverde dat een directe rode kaart op voor Pascal Diender en moest Berkum met 10 man verder. In ondertal hielden de Zwollenaren nog even stand al was daar af en toe ook de hulp van de lat en missende ACV-spitsen voor nodig. Met nog minder dan 10 minuten te gaan sloeg de thuisclub echter alsnog toe en daarna ging het wel héél hard. Eerst werkte Teitsma, na een voorzet van Philip Ties, de 2-0 binnen en een minuut later was een uithaal van Mulder goed voor de 3-0. Berkum deed nog even wat terug toen een vrije trap van Frank Hoolsema in de kruising van het ACV-doel verdween (3-1) maar direct daarna namen de Assenaren het heft weer in handen. Drie minuten voor tijd keerde Bram Muis een schot van Haaye Feenstra maar de rebound werd door Teitsma tot een 4-1 voorsprong voor ACV gepromoveerd en in de slotminuut schoot Ties de 5-1 eindstand op het scorebord.

Na deze ontnuchterende nederlaag staat Berkum overigens nog steeds op een derde plaats van de ranglijst van de Hoofdklasse C. ACV deed uitstekende zaken in de strijd om de titel in de tweede periode, want als de Assenaren op paasmaandag ook van Harkemase Boys winnen heeft ACV die prijs binnen.

ACV-Berkum, 30 maart 2013

Eindstand: 5-1 (1-0)

Doelpunten: 45+1. Robin Mulder (1-0), 82. Jelle Teitsma (2-0), 83. Robin Mulder (3-0), 86. Frank Hoolsema (3-1), 88. Jelle Teitsma (4-1), 90. Philip Ties (5-1)

Gele kaarten: Robert Pomstra, Robin Mulder (ACV)

Rode kaart: Pascal Diender (Berkum)

Opstelling Berkum: Bram Muis, Dirk Muis (61. Marc van der Meulen), Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Pascal Diender, Yassine Assa (74. Youp Kok), Frank Hoolsema, Jerrol Poot, William Potkamp (37. Bunyamin Özkök), Chris van der Meulen

Opstelling ACV: Marcel Groothof, Arjan van der Velde, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Robert Pomstra (90. Robert Talens), Jelle Teitsma (89. René Westerveen), Mark Marring (90. Martijn Bosman), Robin Mulder, Philip Ties, Haaye Feenstra, Edu de Jonge Rosa.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Berkum krijgt flinke tik bij ACV”

  1. Hoor net van collega uit Assen, dat Berkum wel een hele mooie 3-1 maakte. Vrije trap (Hoolsema) van 30m in het kruis en vast in de winkelhaak.

Reacties zijn gesloten.