Zwolse publieksdag over stadslandbouw

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 27 april 2013 organiseert Natuur en Milieu Overijssel voor het eerst een Zwolse publieksdag over stadslandbouw. Tijdens deze dag presenteren lokale en regionale stadslandbouwinitiatieven zich aan het publiek. Mensen kunnen hier kennis maken met stadslandbouw in en om Zwolle en worden mogelijk enthousiast om ook zelf een initiatief te starten of zich aan te sluiten bij bestaande stadslandbouwprojecten. 

Er zal informatie gegeven worden hoe deze projecten gerealiseerd kunnen worden. Natuur en Milieu Overijssel zoekt nog initiatieven en initiatiefnemers die een “open tuin” of publieksactiviteit willen organiseren tijdens de Dag van de Stadslandbouw. Dus, wil jij je initiatief/tuin openstellen voor het publiek op zaterdag 27 april? Wil je laten zien wat je doet en meer mensen enthousiast maken voor stadslandbouw? Neem dan contact op met Alma Streefkerk van Natuur en Milieu Overijssel: streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl of telefonisch: 038 425 0 993.

Maak gebruik van de publiciteit
Het gaat om een openstelling van 11 tot 16 uur op zaterdag 27 april. Men kan gebruik maken van de publiciteit die Natuur en Milieu Overijssel organiseert. Verder is men helemaal vrij in wat men die dag wil organiseren of aanbieden. Heb je wat inspiratie nodig, dan denken ze graag met je mee. Er zijn geen financiële middelen beschikbaar.

Extra informatiepunten
Speciaal voor beginners wordt op de publiekdag op een centraal punt informatie gegeven door de gemeente, Natuur en Milieu Overijssel en andere partijen over de mogelijkheden om braakliggende grond te gebruiken voor stadslandbouw. Meer informatie over deze locatie volgt nog. Houd de website van Natuur en Milieu Overijssel goed in de gaten.

Landelijk evenement
Op zaterdag 27 april wordt voor het eerst landelijk de Dag van de Stadslandbouw Publieksdag georganiseerd. Tijdens deze dag presenteren lokale en regionale stadslandbouw initiatieven zich aan het publiek. Mensen kunnen zo kennis maken met stadslandbouw projecten in en om hun stad, kunnen zien welke producten er allemaal dichtbij huis verkrijgbaar zijn en worden mogelijk enthousiast om zelf een initiatief te starten of zich aan te sluiten bij bestaande stadslandbouwprojecten. Zie ook:  http://www.dagvandestadslandbouw.nl/publieksdag/index.php

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)