Sollicitatietips van Judith Walter in bibliotheek

Foto van auteur

Zwolle – Als je werkloos bent, heb je sollicitatieplicht. Maar na 25 brieven of meer word je wellicht moedeloos of krijgt het schrijven van sollicitatiebrieven iets routinematigs. De kans bestaat dat een sollicitatiebrief daardoor minder in het oog springt bij een potentiële werkgever. E-loopbaanadviseur Judith Walter geeft donderdag 11 april om 20.00 uur in de Bibliotheek Zwolle Centrum tips en trucs om je sollicitatiebrief en CV te laten opvallen.

logo_bibliotheek_zwolle.jpg     

In deze tijden van crisis, waarin soms honderden reacties op één vacature binnen- komen, wordt het steeds belangrijker dat je sollicitatiebrief en CV opvallen in die hele grote stapel reacties, die een werkgever ontvangt. In de interactieve lezing ontvang je praktische informatie en tips over het opstellen van een CV en het schrijven van een sollicitatiebrief. Aan welke eisen moeten een CV en een sollicitatiebrief voldoen? Welke onderdelen en onderwerpen beschrijf je in ieder geval in een brief en CV en wat kun je beter weglaten?

Judith Walter heeft een HBO opleiding in de richting studie- en beroepskeuze afgerond en is vele jaren werkzaam als loopbaanadviseur. Zij biedt advies en begeleiding bij vragen op het gebied van loopbaan, studie- en beroepskeuze en solliciteren aan individuen en groepen. Judith Walter werkt niet alleen met persoonlijke gesprekken, maar ook met online consulten (per e-mail). Naast haar eigen loopbaanadviesbureau, werkt zij een aantal uren per week als loopbaanadviseur bij een onderwijsinstelling in het MBO. Zij staat geregistreerd bij het Register voor beroepskeuzeadviseurs en het NOLOC, vereniging voor Loopbaanprofessionals. Meer informatie is te lezen op www.e-loopbaanadviseur.nl.

De lezing ‘Sollicitatietips’ start donderdag 11 april om 20.00 uur in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De entree bedraagt 5,00 (UIT-met-je-biebpas) of 6,00 euro. Reserveren is gewenst en mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Sollicitatietips van Judith Walter in bibliotheek”

  1. Dit is niet iets nieuws, op zich interessant, helaas nergens een programma/ agenda wat je die dag kan verwachten. Ook niet op de website.

    En dat van iemand die mij zou moeten helpen met communiceren met de werkgever?

    Misschien nog een HBO Communicatie er achter aan of een HBO Commerciële Economie om te weten hoe je je bedrijf promoot of hoe je een lezing moet promoten?

    Gemiste kans…

  2. Op zich blijven sollicitatietips natuurlijk sympathiek bedoeld. Maar dan? Dan heb je de zoveelste aanpassing in je overkomen, communicatiestijl, layout van je cv etc uitgevoerd. Volgens mij doen die details vrij weinig.

Reacties zijn gesloten.