Exposities in Eureka

Foto van auteur

Zwolle – Terug van weggeweest, openingen van exposities in het eetcafé van sociaal-culturele vereniging Eureka. In het pand aan het Zwolse Assendorperplein 9 valt dit keer de beurt aan fotograaf en beeldend kunstenaar Keith Pieterse, wiens werken de muren van het eetcafé zullen sieren tot en met 30 mei 2013. 

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 12 april vanaf 17:00 uur. Tijdens de opening kunnen er Spaanse tapas gegeten worden. Kosten hiervoor zijn €7,50. Eet u mee? Ruim vooraf reserveren is aangeraden en kan telefonisch: 038 – 422 2903. Keith over zijn foto’s: “Het gaat mij erom dat ik de kijker niet wil overstelpen met ‘mijn interpretatie’. Het gaat mij erom dat de kijker eigen/authentieke associaties met en interpretaties van de beelden kan maken. Daardoor ontstaat een ‘dialoog’ met het beeld en eventueel met de maker.”

Het pand van het eigenzinnige Eureka is al sinds jaar en dag een broedplaats voor kunstenaars en muzikanten. Het werd begin jaren ’90 gekraakt en enkele jaren later gelegaliseerd. In de woonruimtes van toen zitten de ateliers van nu, evenals een oefenruimte voor bands en op de begane grond bevindt zich een sfeervol eetcafé. Meer informatie vindt u op www.eureka-zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)