Puntje voor PEC Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond tegen RKC Waalwijk gelijkgespeeld. In het eigen stadion werd de uitslag 1-1.

06-04-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_06.jpg

RKC startte goed. Het resultaat daarvan was dat Florian Jozefzoon in de 7e minuut de bal achter keeper Boer knalde (0-1). Gaandeweg de eerste helft werd Zwolle beter en kreeg het kansen. Toen in de 21e minuut Youness Mokhtar in scoringspositie kwam hoefde hij niet na te denken. Met een mooi schot in de korte hoek was het raak (1-1). Die stand was ook de ruststand. De tweede helft was het begin voor RKC als in de eerste helft. De Brabanders kregen een paar grote kansen. PEC Zwolle kwam er lang niet aan te pas. Het team van Art Langeler had wel veel balbezit, maar een afgeronde aanval kwam er niet uit. Totdat Fred Benson in het veld kwam… Hij kreeg al snel een paar kansen, maar helaas ging de bal daarbij niet tegen het net. Beide teams schieten in de competitie en in de strijd tegen de nacompetitie niet zoveel op met een punt. Bram van Polen: "We haden een mooie slag kunnen slaan vandaag, maar helaas…" . Art Langeler: Ik ben tevreden dat we niet verloren hebben, maar niet met het spelbeeld". We hebben redelijk voorzichtig geprobeerd de druk op te voeren, maar dat is niet helemaal gelukt. Met winst waren we nog niet save, en met verlies degraderen we nog niet. Het was een neutraal weekend." 

06-04-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_04.jpg 

06-04-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_05.jpg

06-04-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_02.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

06-04-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_01.jpg
 
06-04-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_03.jpg
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Puntje voor PEC Zwolle”

  1. Het was redelijk slecht vandaag. Die Avdic ook, hij mag dan veel bewegen en als hij een bal van de achterlijn haalt gejuich van het publiek ontvangen, maar wat een matige speler is dat!! Net als die middelmatige Gravenbeek, wat een krediet heeft die speler van de staf! Verder Broerse er de volgende week uit bij VVV niet bij. De waarheid: het wordt heel moeilijk.

  2. Ik heb een strijdend Zwolle gezien. Sfeer was goed, volle bak alweer, top!! Jammer genoeg 1 punt. Winst was op zijn plaats geweest. Forza Zwolle!!

  3. Een punt is terecht naar mijn mening. Dat eerste kwartier leek nergens op, PEC leek te slapen en dat gebeurd ons vaker. Daarna was het beter en maak je de 1-1. Daarna was het in evenwicht. In de tweede helft beginnen ze weer slap en had je achter moeten komen. Laatste 10 minuten had je kunnen winnen.

  4. Snel vergeten dit soort potjes. Loopt 1 pnt uit op plek 16, dat is het enige positieve. Tegen VVV dan maar een paar bonuspunten.

  5. Ik ben geen voetbalkenner, maar hoe kan een trainer van een club in de onderste helft van de ranglijst, waarin om iedere punt gevochten moet worden nou spreken van een neutraal weekend? stilstand is achteruitgang, zeker in de voetballerij.
    Geen sterk excuus naar mijn mening, of zie ik het verkeerd?

  6. Die Avnic moet inderdaad zo snel mogelijk ophoepelen. Die kan er daadwerkelijk he-le-maal niets van. Mensen zijn blind achter de goal! Wat een overschatte speler is dat zeg, niveau Dion Esajas.

  7. Avdic moet werken voor zijn centen; het kan een keertje niet lukken, prima maar wek dan de indruk dat je een bal wil veroveren….dat is het minste wat je kan doen…meneer krijgt niet altijd de bal precies op zijn hoofd gelegd of op zijn pantoffel.

  8. Terechte opmerking van Observer. Ik voeg daar graag aan toe dat het krampachtig vasthouden aan een basis 11 terwijl je 36 spelers tot je beschikking hebt ook niet echt overtuigt van een gezond proces. Driekwart van het stadion applaudisseerde toen Gravenbeek eraf ging.

    Het commentaar op Avdic is misplaatst. Het is een echte targetman die dodelijk is in de 16. Maar als er geen goede voorzetten komen van de flanken en de aanvallende middenvelder (Pluim) geen diepgang heeft dan kan hij niet anders dan inzakken om zelf de bal te halen. Avdic heeft zich een slag in de rondte moeten werken.

    En waarom pas zo laat wisselen? Als je wat wil omzetten moet je dat vroeger doen.

    De teleurstelling overheerst bij mij. Zo slap beginnen en zo behoudend kan alleen maar verkeerd aflopen. En waarom Van Hintum niet in de basis en Achenteh op het middenveld? Dat gaat ten koste van Gravenbeek maar maakt het elftal wel sterker.

    Maar goed met een punt zullen we het moeten doen.

  9. @mike70,

    nacomp… 😮 vvv 3 punten en van den haag puntje moet kunnen

    maaaaarrrr ……

    willem II dat doet pec geen zeer meer 😉

  10. Bericht door Trotse Zwollenaar, op 7 april 2013 om 18:00
    Maarja Zwolle heeft weleens eerder een voorsprong van 13 punten weggegeven.

    Maar niet in 5 wedstrijden. 😉

  11. Maarja Zwolle heeft weleens eerder een voorsprong van 13 punten
    weggegeven.
    Maar niet in 5 wedstrijden.
    Oja sorry, maar het was wel pijnlijk 2 jaar geleden toen we de titel met een dergelijke voorsprong verspeelden.

  12. Kan iemand mij vertellen waarom Valpoort en Gravenbeek maar opgesteld blijven worden ? Die hebben nog niet eens het niveau van de Eagles.
    Het weggeven van Joey vd.Berg in de winterstop kan Zwolle nog duur komen te staan.

  13. Misschien moet men toch eens beter kijken naar onze Danny Avdic. Die man werkt zich rot. Hij is inderdaad niet het type speler dat in een kleine ruimte rond pingelt maar, zoals Elrey terecht aangeeft, in de 16 is hij dodelijk!

  14. @Erwin

    Het antwoord op jouw vraag zal gegeven moeten worden door de technische staf.

    Zelf denk ik hierover het volgende:

    Arsenio Valpoort speelde omdat Furdjell Narsingh (weer eens) geblesseerd is en Ronnie Reniers net terug is van een blessure. Valpoort scoorde in de laatste wedstrijd tegen Vitesse ook. Eventuele andere opties zoals Drost en Saymak komen mijns inziens beter tot hun recht in het centrum achter de aanval. Fred Benson had ook een optie kunnen zijn, maar dan had je geen wissels meer achter de hand om aanvallend wat om te zetten, zoals (te laat) gebeurde zaterdag.

    Gravenbeek is niets meer of minder dan een balafpakker. Dat deed hij afgelopen zaterdag naar mijn idee goed. Meer kan en mag van die jongen niet worden verwacht. Zelf had ik eerder Achenteh naast Klich gezet waardoor Van Hintum zou starten op de linksback en je naar mijn idee de sterkste formatie neerzet.

    Zaterdag begon PEC te slap aan de wedstrijd (zoals dat ook het geval was in de week ervoor bij Vitesse). Dit mag natuurlijk nooit als je de play offs nog moet ontlopen. Gelukkig volgde de gelijkmaker snel. In het restant van de wedstrijd hadden beide ploegen kansen op de winst dus het gelijkspel was achteraf gezien wel het maximale wat er in zat.

    De vaste 11 zijn op dit moment: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh; Gravenbeek, Klich; Valpoort, Pluim, Mokthar; Avdic.

    De reserves bestaan momenteel uit: Wintjens, Van der Werff, Van Hintum, Drost, Saymak, Reniers en Benson.

    Er is geen rol weggelegd voor Aafjes, Nieveld, Sigurjonsson en Cicek. Olijve is geblesseerd en het seizoen (en een mooie voetbalcarri?re) zit er voor Slot op.

    Hiwat is verhuurd aan Cambuur om ervaring op te doen.

    Grot is niet speelgerechtigd.

    En Ter Wielen, Epe, Talu, Malaihollo, Koenders, IJzerman, Zandvliet, Ikililou en Eloisghiri komen op dit moment alleen in aanmerking voor de beloften.

    Het grote (en eigenlijk logische) manco van PEC is dat het moeilijk tot scoren komt. Het enige wat je daar als technische staf aan kunt doen is goede keuzes maken uit de beschikbare spelers. Zaterdag kwam Valpoort niet los van Van Peppen, had Pluim op de 10 geen diepgang en Mokthar een dubbele dekking en dat leidde ertoe dat Denni Avdic voortdurend de bal moest gaan halen op het middenveld, wat hem kracht koste en een lege plek in de spits opleverde. Benson viel goed in en was betrokken bij drie kansen in de korte speeltijd die hij kreeg. Hij scoorde zelfs bijna.

    Terug kijken naar het vertrek van Joey heeft geen nut. Persoonlijk vind ik het een goede deal ??een risicofactor?? minder, 3 ton transfersom voor een speler met een aflopend contract en extra mogelijkheden met Van der Werff, Sigurjonsson, Klich en Valpoort. Gewoon een goede deal.

    Desespereert nimmer is het credo echter helaas lijken sommige supporters soms erg labiel. Dat is niet nodig omdat het team vrij constant opereert binnen de logische bandbreedte van plaats 14 tot en met 17 en met een 15de plaats met nog 5 wedstrijden te gaan een goede uitgangspositie heeft om de play offs te ontlopen. En ondertussen toch maar ff mooi dit jaar de laatste 4 in de beker gehaald, lof geoogst en boven verwachting presteren.

    Vrijdag in Venlo noar veur??n. Elke wedstrijd is nu een finale en dan kunnen wij als supporters niets anders doen dan al onze jongens vertrouwen en steun geven.

Reacties zijn gesloten.