Koningin Beatrix op bezoek in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Dindagmiddag heeft Koningin Beatrix een bezoek gebracht bij het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel in de wijk Hanzeland te Zwolle.

Het bezoek van de vorstin werd geheim gehouden. De Koningin landde deze middag met een helikopter op een sportveld van vv Z.A.C. op het sportpark Jo van Marle en stapte daar over in een auto om haar naar de Koggelaan te rijden. Het expertisecentrum is de centrale plek waar informatie, kennis en ervaring op het gebied van mensensmokkel en –handel wordt verzameld, veredeld en ter beschikking wordt gesteld van opsporingsdiensten. Het centrum is een samenwerkingsverband tussen de Dienst Nationale Recherche (KLPD), Dienst Nationale Recherche Informatie (KLPD), Koninklijke Marechaussee, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Koningin Beatrix op bezoek in Zwolle”

  1. En wij maar denken wat die heleikopter9s0 bij ZAC deden. Nu weten we het, hoog bezoek. Leuk hebben de kids weer wat te vertellen, die dachten dat de Koreanen kwamen.

  2. ”Het expertisecentrum is de centrale plek waar informatie, kennis en ervaring op het gebied van mensensmokkel en ??handel wordt verzameld, veredeld en ter beschikking wordt gesteld van opsporingsdiensten” Typisch dat dit oa tot stand is gekomen door de IND. Die weten ook heel goed hoe je mensen als stront moet behandelen…

    En die Koningin is van mij part niet welkom hier in Zwolle..

  3. Sinds 1 januari 2013 kent bestaat de Nationale Politie. Hierbij is de KLPD te komen vervallen. Diverse taken die het KLPD had vallen nu onder de Landelijke Eenheid. Graag inpassen in uw artikel

    (Sinds 1 januari 2013 (komst Nationale Politie) is de politie onderverdeeld in 10 regio’s en een Landelijke eenheid. Bij deze Landelijke eenheid zijn (inter)nationale, specialistische politiediensten ondergebracht. De helft van de medewerkers werkt bij een specialistisch rechercheonderdeel. Ook is er een dienst voor de koninklijke en diplomatieke beveiliging. Daarnaast zijn bij de landelijke eenheid ook de spoorwegpolitie, verkeerspolitie en waterpolitie ondergebracht voor regio-overschrijdende politiediensten.)

Reacties zijn gesloten.