Zilveren Krekel voor Elout Hol

Foto van auteur

Zwolle – Elout Hol, artistiek leider van het Zwolse Theater Gnaffel heeft de Zilveren Krekel ontvangen in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie en is daarmee een van de genomineerde voor de Gouden Krekel die in september tijdens Het Nederlands Theater festival worden uitgereikt. 

gnaffel_1.jpg

Elout Hol krijgt deze hooggewaardeerde prijs voor zijn rol in De ingebeelde zieke en in Witte en het wilde paard. Uit het juryrapport:  “Elout Hol is een buitencategorie in het poppentheater; via zijn poppencreaties meet hij zich al jaren op het podium een ‘meervoudige persoonlijkheid’ aan. Hij bezit een fenomenale techniek, waarbij hij zich volledig ten dienst stelt aan zijn poppen. Elout transformeert mee in kwetsbaarheid, brutaliteit en prachtig geschakeld spel tussen interieur en exterieur. Dit seizoen excelleert hij in Witte en het wilde paard en in de De ingebeelde zieke (Theater Gnaffel).

In Witte en het wilde paard is het verlangen naar echte vriendschap levensgroot aanwezig. In De ingebeelde zieke verkent Elout alle hoeken van de groteske komedie van Molière, waarin hij zijn eigen karakteristieke kop en uiterlijk uitbundig laat meedoen in dit brutale spektakel. De regie van Ad de Bont en het samenspel met Matthias Güthschmidt halen het beste in Elout naar boven. Na 25 jaar vakmanschap lijkt Elout zich nog altijd te kunnen verdiepen in zijn fabelachtige techniek en brede spectrum aan bonte poppen.” Momenteel zijn beide tours van genoemde voorstellingen afgelopen. Elout Hol is komend seizoen weer te zien in Peter Pan (tour september/november 2013) en Apenstreken ( januari/april 2014).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)