Jonge fietser gewond op Van Karnebeekpad

Foto van auteur

Zwolle – Woendagavond rond 20.00 uur vond op het Van Karnebeekpad, in de omgeving van het Hanzebad en de Hanzelaan, in Zwolle een aanrijding plaats tussen een jonge fietser en een scooter. Een jongen raakte daarbij gewond. 

10-04-2013_vankarnebeekpad_10.jpg 

De jongen die waarschijnlijk net terugkwam van een sportvereniging, kwam naar ten val. In eerste instantie werd een traumahelicopter opgeroepen, maar die keerde na een minuut terug. De locatie van het incident werd tijdelijk voor het (fiets-)verkeer afgezet. De jongen werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) deed sporenonderzoek. Over de oorzaak van de aanrijding deed de politie geen uitspraken. Buurtbewoners meldden dat het op deze locatie regelmatig mis gaat. Er zijn vaak valpartijen, er wordt soms stevig geremd en er zijn diverse aanrijdingen geweest.

10-04-2013_vankarnebeekpad_14.jpg

10-04-2013_vankarnebeekpad_11.jpg

10-04-2013_vankarnebeekpad_13.jpg 

Via Lees verder nog een foto…

10-04-2013_vankarnebeekpad_12.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

27 gedachten over “Jonge fietser gewond op Van Karnebeekpad”

 1. Ectwaar fiets daar bijna elke dag langs, niet normaal hoe hard de scooters daar rijden en de brommers.. Politie zou daar meer moeten controleren, elke dag weken lang dan zou het mischn wat veiliger worden.
  Sterkte jongen

 2. Vaak komt het niet eens door het harde rijden maar door het plotselinge afslaan van mensen. Ging gister nog bijna onderuit omdat degene die ik inhaalde opeens linksaf sloeg zonder zijn hand uit te steken

 3. Het is niet zo zeer dat de politie daar meer moet gaan controleren, ze moeten daar die wegen veiliger en duidelijk maken. Ik ben zelf die gene geweest die een ongeluk heeft gehad met dat jongetje en ben er zelf ook erg van geschokken. Maar zoals bas-j zegt, dat je daar vaak ongelukken hebt door mensen die plotseling links afslaan. En dat is in dit geval ook gebeurt. Tegenwoordig moet er eerst een paar ongelukken gebeuren voordat ze er een keer wat aan doen.

 4. @ Marlo: sterkte want je zult ook erg geschrokken zijn, goed dat je reageert.

  Verder is verkeer fiets – bromfiets niet ideaal om samen op het fietspad te plaatsen, vanwege het verschil in snelheid. Maar dat is nu eenmaal zo. Als brommer zou je je bewust kunnen zijn van de grote snelheid die je hebt ten opzichte van de andere berijders van het fietspad.
  De langzamere verkeersdeelnemers kunnen hier ook rekening mee houden, niet nog net even inhalen als er brommer je tegemoet komt.

  En voor iedereen op de (brom) fiets: richting aangeven, rekening houden met anderen op het fietspad, en je aanpassen aan de verkeersomgeving.
  Het is een prima fietsverbinding, maar erg druk waar je dus altijd goed uit zult moeten kijken, en rekening moet houden met anderen.

  Maar dan nog, een ongeluk zit in een klein hoekje.
  Beterschap voor de jongen en sterkte voor de brombestuurder.

 5. Ja denk ook dat we naar alles moeten kijken niet alleen de brommer of de snor die soms te hard rijden maar ook sommige fietsers gewoon een gevaarlijk druk punt misschien een stuk van dat hele brede stoep af halen om wat meer ruimte te krijgen een optie sterkte met slachtoffer

 6. Ja lelijk punt. Veel fietsers beseffen maar half wat voor rol ze spelen in het verkeer. Zonder ook maar enig aangeven opeens afslaan. Maar ook scooters die daar als idioten rijden soms. Gecombineerd met dit geweldig overzichtelijke kruispunt en zie daar je problemen…vervelend voor die jongen, hopelijk komt ie er goed vanaf.

 7. Beterschap aan de jongen die aangereden werd. Ik kom er dagelijks op de fiets langs. Hand uitsteken wil nog wel vergeten worden! Mensen met oordoppen (muziek) geheel verzonken in hun eigen wereld die ineens vertragen, slingerend de ipod bedienen, ineens afslaan etc. Levensgevaarlijk! En niet alleen brommers rijden hard, ook elektrische fietsen racen je links en rechts voorbij (heb er zelf ook een, maar pas me wel aan aan de rest vh verkeer). Laatst ook al ongeluk gezien op ‘fietsstraat’ Van Karnebeekstraat. Met ambulance erbij. In die 15 jaar dat ik hier dagelijks langskom nog niet eerder gezien! De weg is veel te smal geworden, zeker met scholieren die 3 breed rijden en dan ook nog met die bakken breed voorop. Je komt als tegenligger er bijna niet langs!
  Je kunt aanpassen aan de straat wat je wilt, maar mensen moeten zelf opletten en zich aan de regels houden. Dus niet met 3 naast elkaar, handen uitsteken, voorsorteren en eerst over de schouder kijken alvorens af te slaan! Scheelt een hoop leed. 😮 En vooral die rottige oordoppen uit.

 8. Zie ik daar nou werkelijk een voorsorteervak voor fietsers die linksaf willen slaan?

  Maar ik sluit me aan bij meerdere schrijvers hierboven: teveel fietsers zijn niet bezig met het verkeer maar met andere dingen. De handelingen ‘kijken, richting aangeven, handelen’ is er bij de meeste fietsers niet bij helaas. Vaak kan je aan het gedrag wel zien dat ze linksaf willen; ik tracht er dan ook altijd rekening mee te houden maar het blijft lastig als je te maken hebt met mensen die niet laten weten wat ze van plan zijn.

  En brommers/snorfietsers die harder rijden dan toegestaan is natuurlijk ook niet vreemd.

  Wat hier gebeurd is, wie hier schuld heeft, weet ik niet. Wie weet een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

  Sterkte voor beide partijen.

 9. Het probleem op deze kruising is niet puur het niet richting aangeven van afslaande fietsers. Wat een groter probleem is is dat fietsers er vrijwel constant dubbelop rijden en er niet alert op zijn dat er bij dat kruispunt wel eens andere fietsers voorgesorteerd staan om te kunnen afslaan. Het is er altijd druk dus soms moet je als afslaande fietser even wachten voordat je de afslag kunt maken: van achter komend verkeer heeft dat vaak te laat door.

  Komt nog bij dat brommers er vaak erg hard rijden en nogal graag tussen de groepen fietsers door willen laveren: dat levert vaak ook gevaarlijke situaties op. Dit is ook niet de eerste keer dat dit soort nare ongelukken gebeuren op die locatie.

 10. ook elektrische fietsen racen je links en rechts voorbij

  Het zal niet lang duren of deze mensen zullen ook gewoon een (fiets)helm moeten gaan dragen. Vaak zijn dit oudere mensen waarvan het reactievermogen minder goed is. Ze fietsen dan wel met de snelheid van een snorfiets (of soms nog sneller) maar kunnen niet meer op tijd reageren in geval van een calamiteit.

 11. die afslag naar het kantorengebouw en Hanzeland is idd een irritante. i
  Neemt niet weg dat het voor het slachtoffer natuurlijk niet leuk is wat er is gebeurd.
  Beterschap en Sterkte!!

 12. Het is gewoon een hartstikke vervelend punt, iedereen rijd er met ze 3e naast elkaar. mensen steken hun hand niet uit. wat hier is voorgevallen heb ik precies het zelfde gehad alleen had ik het geluk dat ik de jongen nog aan de kant kon duwen zodat we beide niet vielen. maar dit punt moet echt aangepast worden. zowat elke week mag je wel een keer vol in de remmen omdat er iemand als een dwaas rondrijd, of slingert of ze hand niet uitsteekt. vooral scholieren is hier een probleem, ze rijden met ze drieen naast elkaar en hebben gewoon schijt aan de rest van de weggebruikers, hand uit steken,, nee hoor gewoon in 1x hup fiets naar links ook niet even kijken ofzo.. zoals @marlo al zegt er moeten volgens mij eerst flinke ongelukken gebeuren wil hier iets veranderen. sterkte na de jongen die gewond is geraakt en natuurlijk ook naar marlo!

 13. Update met officieel politiebericht:

  Op het Van Karnebeekpad in Zwolle heeft een 11-jarige fietser uit Zwolle woensdagavond 10 april ernstige verwondingen opgelopen na een aanrijding met een scooter.

  De jongen fietste samen met een andere jongen op het Van Karnebeekpad toen ze links werden ingehaald door een 18-jarige scooterbestuurder. Op datzelfde moment sloegen de fietsers ook linksaf waardoor een botsing ontstond. De fietser liep hoofdletsel op en is naar een ziekenhuis overgebracht.

 14. het is zo gebeurd: bram en tjeu fietsten net onder het tunneltje door en toen was bram al afgeslagen en kwam die brommer inhalen bram zei tegen tjeu :”wacht even daar”… maar tjeu hoorde het niet en die brommer wou rechtdoor en tjeu linksaf dus klats daar lagen ze op de grond en de brommer lag boven op tjeu en dus had die daardoor ook heel veel pijn.
  we hebben foto’s in de klas gezien over tjeu en het gaat nu al stukke beter ik ga naar hem toe en kijk hoe het gaat maar zo is het gebeurd en er is niks gebroken alleen dat bot bij om z’n oog is gescheurd maar alles gaat prima met hem:) sterk maar snel aan tjeu I LOVE YOU!!!!!!
  X je lieve vriendin fleur (uit je klas) 🙂

 15. Dit is een heel herkenbare situatie, er is een voorsorteerstrook. Maar velen menen dan toch je nog links te moeten inhalen. Zeker wanneer er vlak achter jou nog een fietser rijd die geoon recht door wil. Even gas terug nemen is blijkbaar erg moeilijk, nee links inhalen met alle gevolgen van dien.

 16. bedank, voor de leuke reacties.
  ik kom net uit het ziekenhuis van groningen, maar het gaat wel een stuk beter dan eerst.
  gr tjeu

 17. Als je links voorgesorteerd bent, mag je niet eens links inhalen >:(

  2.2
  Inhalen
  Artikel 11
  1 Inhalen geschiedt links.
  2 Bestuurders die links voorgesorteerd hebben en te kennen hebben gegeven dat zij naar links willen afslaan, worden rechts ingehaald.
  3 Fietsers dienen elkaar links in te halen; zij mogen andere bestuurders rechts inhalen.
  4 Bestuurders die zich rechts van een blokmarkering bevinden mogen bestuurders die zich links van deze markering bevinden rechts inhalen.
  5 Bestuurders mogen trams rechts inhalen.

  Nou weet ik niet of de knul naar links heeft aangegeven en ook weet ik niet of de knul op de fiets op de voorsorteerstrook reed maar zelfs al zou hij niet hebben aangegeven naar links te willen maar w?l op de voorsorteerstrook reed, dan begin ik toch te denken dat de brommerrijder een probleem heeft. Op een voorsorteervak rijden zou denk ik signaal genoeg moeten zijn dat die persoon af wil slaan.

 18. Iedereen die wel eens met jong grut in het verkeer te maken heeft weet natuurlijk hoe voorzichtig en correct deze jongeren handelen. Zij zijn zich uitermate bewust van alle gevaren in het verkeer.
  [Sacarmemodus uit]

Reacties zijn gesloten.