Zwerven langs ‘Ons Water’

Foto van auteur

Zwolle – Zondag 28 april organiseert het IVN Zwolle, een wandeling ( 8 km) voor mensen die houden van een wat langere , afwisselende route . De tocht loopt voor een groot deel langs de uiterwaarden van de rivier het Zwarte Water.

De wandeling vindt plaats in het buitengebied van de stad tussen de Zwolse wijken Stadshagen en Aa-landen, langs Westerveldse kolk en Noorder Kolk en door het Westerveldse Bos met een mooi uitzichtpunt en kronkelende paden. In het gebied, ten noorden van Zwolle, mondt de Overijsselse Vecht uit in het Zwarte Water. Het Zwarte Water, in oude documenten ook wel “Ons Water” genoemd, had vroeger een open verbinding met de Zuiderzee en was van groot belang voor Zwolle als Hanzestad. Nu stroomt het water via het Zwolse Diep en het Zwarte Meer naar het Ketelmeer . Ondanks het koude voorjaar is er al weer genoeg te ontdekken aan planten- en dierenleven.

Neem, als u kunt , een verrekijker mee voor het observeren van vogels. We kunnen het niet garanderen, maar misschien is de nachtegaal al weer terug uit het zuiden en kunnen we genieten van zijn mooie zang. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en start om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Westerveldse bos aan het einde van de Kolksteeg. Deelname is gratis. Een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)