Expositie re-PAIR bij Kunstuitleen Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – JONGHLABEL exposeert hun serie re-PAIR bij Kunstuitleen Zwolle van mei tot en met juli.
Breken met het oude om iets nieuws te creëren, dat is het uitgangspunt van theeservies re-PAIR, ontworpen door JONGHLABEL. Verschillende antieke Engelse serviezen vormen de basis voor een moderne nieuwe stijl, waarin twee helften letterlijk samensmelten tot een nieuwe, maar toch herkenbare vorm. Het oorspronkelijke servies vloeit zo over in iets nieuws. Theekopjes en -potten met een verrassende vormgeving zijn het resultaat. 
130415_re-pair.jpg
JONGHLABEL combineert op een innovatieve manier creatieve vormgeving met praktische productiemethodes. Hun uitgangspunt is het gebruik van oude ambachten in een nieuwe toepassing. Zo ontstaat wat zij zelf ‘industrieel handwerk’ noemen; ambacht gecombineerd met de voordelen van moderne productietechnieken. Ze laten zich hierbij inspireren door deze productiemethodes; bijzondere technieken maken immers bijzondere producten. Het uitgangspunt: door voort te bouwen op het oude kan men steeds nieuwe en betere producten creëren.

 
JONGHLABEL is in 2010 opgericht door de zussen Anne en Meis de Jongh. De zussen hebben aan de Technische Universiteit en de kunstacademie gestudeerd, en hebben hierdoor een brede creatieve en technische achtergrond. Ze verwezenlijken de ontwerpen van begin tot eind, van tekentafel tot productie. Hierdoor zijn zijzelf intensief betrokken bij het productieproces, waardoor ze kunnen zorgen voor een duurzame kwaliteit. 
De verkoopexpositie re-PAIR is van mei tot en met juli gratis te bezichtigen bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, donderdagavond koopavond tot 21.00 uur.
Voor meer informatie: zie www.kunstuitleenzwolle.nl