Speciale uitgave Zwols Historisch tijdschrift

Foto van auteur

Zwolle – Het Zwols Historisch Tijdschrift brengt vrijdag 19 april een speciaal nummer uit. De titel van deze bijzondere uitgave is ‘Voor Zwolle, vijftig jaar gemeentelijke monumentenzorg’. Centraal in het nummer staat de actieve gemeentelijke monumentenzorg, die sinds 1963 vorm heeft gekregen in de Overijsselse hoofdstad.
In de special van het Zwols Historisch Tijdschrift wordt aandacht besteed aan de opvattingen over monumentenbeleid in de loop der jaren en de keuzes die daarin zijn gemaakt, aan de werkzaamheden van de medewerkers monumentenzorg, aan diverse restauraties van monumenten en aan de bouwhistorie van Zwolle. Ook zijn verschillende betrokkenen geïnterviewd. Bovendien wordt gekeken naar het bewonersperspectief uit de wederopbouwperiode. Dit speciale monumentennummer is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de medewerkers van het team Monumentenzorg van de gemeente Zwolle. De presentatie van ‘Voor Zwolle, vijftig jaar gemeentelijke monumentenzorg’ is vrijdag 19 april 2013 in de Statenzaal aan de Diezerstraat te Zwolle. Wethouder Gerrit Piek neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Aanvang van de bijeenkomst is 16.00 uur, en duurt tot 16.30 uur.

6 gedachten over “Speciale uitgave Zwols Historisch tijdschrift”

  1. Komt er ook in te staan hoe de gemeente Zwolle historische gebouwen naar de filestijnen helpt .Zoals het vroegere gouvernement gebouw dat bij het kerkbrugje stond en die stomme bult boven op het oude gerechtsgebouw.

Reacties zijn gesloten.