Zwolle volop in beweging

Foto van auteur

Zwolle – Ruim 5000 kinderen van diverse basisscholen en peuterspeelzalen trappen maandag 22 april de Nationale Sportweek af in Zwolle. Aansluitend op het landelijke thema ‘10’ gaan alle kinderen om 10.10uur starten met ochtendgymnastiek. De openingsdans is één van de vele activiteiten die SportService Zwolle heeft ontwikkeld in het kader van de Nationale Sportweek voor het onderwijs, de sportverenigingen en andere (maatschappelijke) organisaties.
De Nationale Sportweek is inmiddels een terugkerend fenomeen in Nederland. 
Dit jaar wordt het voor de 10e keer georganiseerd, en ook in Zwolle zijn er weer vele activiteiten voor jong en oud om hen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk het is om te sporten en te bewegen. SportService Zwolle heeft een uitgebreid programma ontwikkeld voor diverse organisaties, waaronder scholen, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvangorganisaties, sportverenigingen en sportaanbieders voor mensen met een beperking.

Iedere dag in de Nationale Sportweek vindt er een activiteit plaats waar kinderen en hun ouders kennis kunnen maken met sport en bewegen, maar ook worden topsporters uitgenodigd op de scholen en maakt men kennis met het sport- en beweegaanbod in de directe woon- en leefomgeving. Naast het landelijke thema ‘10’ heeft Zwolle ervoor gekozen ook een lokaal thema te koppelen aan de Nationale Sportweek. Het thema ‘water’ komt in vele activiteiten terug om kinderen bewust te maken dat water drinken gezond is, en erg goed past bij een gezonde en actieve leefstijl. “Als uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid zijn wij heel erg tevreden over het aantal deelnemende partners. Ruim 5000 basisschoolkinderen zijn de hele week actief met sport en bewegen. Daarnaast zijn er dit jaar 11 peuterspeelzalen en 21 buitenschoolse opvangorganisaties die deelnemen aan het programma. En maar liefst 36 sportverenigingen spelen een belangrijke rol. Kortom, Zwolle als sportstad is volop in beweging in de Nationale Sportweek en daar mogen we best trots op zijn”, aldus Jeroen van Leeuwen, algemeen manager bij SportService Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)