Kunstwerk bij zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdag 25 april om 11.00 uur werd aan Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck aan de Bagijneweide een bijzonder kunstwerk geplaatst. Het betreft een keramisch tegeltableau, ontworpen en vervaardigd door de Zwolse kunstenares Annet van der Kamp. Het tableau maakt deel uit van de entree van het nieuwe Zorghuis van IJsselheem en is aan de buitenzijde zichtbaar voor passanten. 

25-04-2013_onthulling_kunstwerk_nieuwbouw_bagijneweide_04.jpg

Om 11.00 uur werd de laatste hand gelegd aan het tegeltableau door Annet van der Kamp en locatiemanager Annelies van Beem. Samen bedachten zij de voorstelling van het tableau, uitgaande van de geschiedenis van de wijk. Het thema is Zwolle aan het water en de ‘ster van Zwolle’ is er duidelijk in te zien. Daar waar vroeger aan- en afgemeerd werd, symboliseert nu de meerpaal het aanmeren van ouderen met dementie. Zij krijgen in het kleinschalige zorghuis een heel persoonlijke woonomgeving. Aandacht voor het individu en diens naasten, veiligheid en beschutting worden gesymboliseerd door een roeiboot die aangemeerd wordt. Deze boot wordt door Van der Kamp en Van Beem ter plaatse ingemetseld.

25-04-2013_onthulling_kunstwerk_nieuwbouw_bagijneweide_02.jpg

25-04-2013_onthulling_kunstwerk_nieuwbouw_bagijneweide_06.jpg 

25-04-2013_onthulling_kunstwerk_nieuwbouw_bagijneweide_05.jpg 

verhuizen
Het pand, ontworpen door architect Henk de Velde uit Kampen biedt ruimte aan 35 cliënten, ouderen met dementie afkomstig uit  woonzorgcentrum Nieuwe Haven en verpleeg- en revalidatiecentrum WeezZenlanden. Dit laatste sluit per 1 oktober en stapsgewijs verhuizen de huidige bewoners. Tot de laatste cliënt is verhuisd wordt er zorg, welzijn en revalidatie geboden op het vertrouwde niveau. 
Afgelopen week is het zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck opgeleverd evenals zorghuis Anna Heerkens aan de Hertenstraat. Voor beide huizen is nu het tuinontwerp door bureau Mien Ruys in uitwerking en wordt gewerkt aan de bestrating. Begin juni vindt de verhuizing van cliënten, medewerkers en vrijwilligers plaats. 
Woonzorgconcern IJsselheem biedt verschillende vormen van zorg, wonen en welzijn op veertien locaties in de regio Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. Zie www.ijsselheem.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Kunstwerk bij zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck”

Reacties zijn gesloten.