Meezingen Koningslied in Zwolle mislukt

Foto van auteur

Zwolle – In Zwolle is vergeten mee te zingen met het Koningslied. Dit meldt RTV Oost. 

Speciaal voor het meezingen was op het Rodetorenplein in Zwolle een groot scherm geplaats, maar op het moment dat in Ahoy het Koningslied klonk, draaide in Zwolle een deejay andere muziek. Het publiek, dat beelden van het zingen van het Koningslied op het scherm zag, probeerde de organisatie nog te waarschuwen, maar dat hielp niet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Meezingen Koningslied in Zwolle mislukt”

 1. Degene die voor dit lied verantwoordelijk zijn moeten zich schamen. Ben het voornamelijk eens met de Neerlandicus Wim Daniels. Het lied zit vol taalfouten.

 2. Belachelijk wat een amateurs dat het zijn!
  Het zou prachtig geweest zijn als er met elkaar dit geweldige lied konden zingen.
  Dat zag je ook wel op tv. Kippenvel momentje

 3. Overal in de media is aangekondigd hoe laat het lied begon, ontzettend slecht als je dat dan mist. Als het in een dorp gebeurd oke, maar in de hoofdstad. Jongens, het hele land kijkt toe……

 4. Ik vind het toch wel een grote blunder. We staan er voor het hele land knullig op.
  @suze: Het lied is misschien een gedrocht, maar toch wel óns gedrocht! De mensen wilden gewoon meezingen!
  @Sinds1910: als je over taalfouten begint, moet je ze zelf natuurlijk niet maken.

 5. @bernard het hele land is een overstatement denk ik. Al meerdere berichten gelezen van mensen die het een goed idee vonden om het overal te ‘vergeten’.

 6. Oké inderdaad een overstatement. De hele provincie dan. Ik heb het vanmorgen al meerdere keren op radio oost langs horen komen. Het zit zelfs als vraag in een radiospelletje verwerkt.

 7. Ik vind de reactie’s op rtvoost trouwens verschrikkelijk. Wat een haat (en nijd) tussen Zwolle en Twente (en een verdwaalde Deventenaar) 🙁

 8. Suze, wat ben je toch ontzettend negatief! Niet te geloven, het was feest gisteren hoor! En voor wat betreft het niet zingen in Zwolle; jammer, maar laten we het niet groter maken dan het is. Ik vond het lied overigens best mooi!

 9. Dat is normaal op die site. Ik vind de reactie op rtvoost vaak van een bedenkelijk soort. Ik vind het nu wel meevallen. maar zie wel dat er heel wat berichten verwijderd zijn. Wellicht heb jij die berichten wel gezien.

 10. ik was erbij, maar het lied is wel degelijk gezongen. alleen wat te laat. we zijn bij het 2e couplet ingevallen.

 11. Volgens een niet altijd objectieve en even serieuze bron. Toch deze info….ook Drenthe, Limburg en Utrecht….welja, dan nog maar weer eens met Zwolle afsluiten:

  Het Koningslied. Het gelijktijdig zingen daarvan had een uniek symbool van saamhorigheid moeten zijn, maar rebellen in Drenthe en Limburg hebben dat glorieuze moment vakkundig verstierd.

  In Drenthe en Limburg hadden ze namelijk helemaal geen zin om het muzikale pronkstuk van John Ewbank ten gehore te brengen.

  Maastrichtenaren zeiden massaal ‘nee’ tegen het meezingevent van de eeuw. Ook Drentenaren spraken dergelijke taal, waardoor het ook in Assen pijnlijk stil was op het moment dat u uit volle borst zong over ‘de w van wortel’, ‘stamppot eten’ en beloofde de koning ‘veilig te houden.’

  Hunebedistan en Limland worden in Het Parool aan de nationalistische schandpaal genageld.

  Overigens werd ook in Overijssel en Utrecht door uiteenlopende oorzaken niet meegezongen. In 030 werd de apparatuur te vroeg afgebroken vanwege een bierprobleem, terwijl in Zwolle een anti-monarchistische diskjockey succesvol verzet pleegde.

  😮

 12. Nee, Pownews is zeker niet objectief, Dick. Ook veel reacties die daar onder staan zijn om te huilen. Zelfs bij zo’n onderwerp weten ze nog de ‘import’ bij te slepen. Maar je kunt er ook om lachen. En dat laatste doe ik dan maar.

 13. Ongeveer even betrouwbaar als De Speld, bernard. Maar je weet vast dat ik geen stijllozen/pownews fan ben. Toch af en toe wel even bij de (extreem)rechtse buurman kijken. Beter dan bij de TTTTT. En Zwolle werd weer in een landelijk medium genoemd, daar ging het mij om. Eens over

  Maar je kunt er ook om lachen. En dat laatste doe ik dan maar.

  Reacties zijn op internet toch al gauw van een bedroevend niveau. Gelukkig valt het hier nog wel mee. Hoewel vandaag ook weer zo nodig die ‘doorgedraaide dwaas met dat halve snorretje’ tevoorschijn moest worden gehaald. Dat een paar dagen voor 4 en 5 mei: erg jammer!

 14. allen,

  we hebben met konings TV van KPN afgesproken dat we om half 8 de muziek zouden onderbreken voor een kwartier het koningslied zingen.

  we hadden een technicus, cameraman en regisseur van KPN op het plein, die begonnen tot onze verbazing om 19.15 te schreeuwen dat we moesten overschakelen op het koningslied….. wat ook gebeurt is, vervolgens hebben ‘we’ gezellig het koningslied gezongen. maar het bleek een oefenversie te zijn….

Reacties zijn gesloten.