IKEA Zwolle test verwijsmast

Foto van auteur

Zwolle – Woonwarenhuis IKEA testte maandag op Hessenpoort de zichtbaarheid van de beoogde verwijsmast. Aan een hoge kraanwagen werd op een precieze hoogte van 38 meter een blauwe container met de bekende gele letters IKEA erop gehangen.

06-05-2013_ikea_02.jpg 

De mast die straks bij de nieuwbouw geplaatst wordt is bedoeld om het verkeer uit de omgeving en met name op de A28 direct de juiste afslag te laten nemen, zodat de doorstroming naar de nieuwe IKEA Zwolle zo goed mogelijk is. Dat is de reden dat maandag de hele dag getest is hoe goed de zichtbaarheid straks is.

De Zwolse vestiging van woonwarenhuis Ikea gaat naar verwachting eind 2014 of begin 2015 open, de bouw van de winkel begint mogelijk dit jaar nog. 


"De voorbereidingen voor de nieuwbouw van het woonwarenhuis Ikea Zwolle vorderen gestaag en bevinden zich momenteel in een afrondende fase. In de afgelopen periode hebben de plannen met deze nieuwe vestiging steeds meer vorm gekregen," meldde de gemeente Zwolle twee weken geleden. 

IKEA zou dit voorjaar al gaan bouwen, maar die termijn gaat niet gehaald worden omdat Ikea het bouwplan op verschillende punten had aangepast. Er moest toen een nieuwe vergunning aangevraagd worden. Komen er geen zienswijzen binnen tegen de gewijzigde plannen, dan kan Ikea nog diit najaar aan de slag op bedrijventerrein Hessenpoort. Het aangepaste plan moet volgens de gemeente nog voor de zomer klaar zijn.

Ikea wil in Zwolle de meest duurzame grootschalige winkel van Nederland neerzetten. Ikea Zwolle wordt de dertiende vestiging van de keten in Nederland. Het woonwarenhuis komt op bedrijventerrein Hessenpoort, pal langs de snelweg A28. De Zwolse winkel wordt circa 30.000 vierkante meter groot, verdeeld over twee verdiepingen. De winkel levert ongeveer 350 directe banen op. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “IKEA Zwolle test verwijsmast”

  1. De eerste tekenen van de nieuw mega IKEA in Zwolle. Heel gaaf!! Maar ik voorspel dat bijvoorbeeld de Intratuin, Van der Valk, de Mc Donalds (bij Zwolle Noord) nu ook zo’n mast claimen als IKEA die gaat krijgen.

  2. De Stentor meldt vandaag op de voorpagina dat die container er tot de bouw blijft staan ;D

    Dat zou een duur grapje zijn, en dom natuurlijk van de krant om dat te beweren.

  3. Werd ook wel eens tijd, IKEA zou al veel eerder gevestigd kunnen zijn.
    Maar ja we hoeven binnenkort niet meer naar Hengelo of Amersfoort.
    Het brengt ook weer wat werkgelegenheid naar Zwolle, dus een vooruitgang wat mij betreft. De kwaliteit van de meubels die je overigens zelf in elkaar zet, zijn uitstekend en tegen een redelijke prijs. Bovendien kun je zelf combineren met losse elementen, dus ik ben wel een voorstander van IKEA.

Reacties zijn gesloten.