Doe Maar Vrienten

Foto van auteur

Zwolle – Henny Vrienten, in heel zijn grootheid als musicus en componist! Dat is waar het dit keer allemaal om draait in de reizende theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. 

Vanaf het begin van dit studiejaar hebben 13 zangstudenten zich verdiept in de muziek van Vrienten. Later kwam daar een voltallige band bij. De productie staat onder leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas en Dennis van Galen tekent voor de theatercoaching. De voorstelling gaat op 13 mei in première in Theater Odeon Zwolle en is daarna nog tot en met 31 mei te zien in diverse theaters door het hele land. Een avondvullend programma met prachtige liedjes die het verdienen om voor het voetlicht te komen.

Henny Vrienten is bij het grote publiek vooral bekend als de zanger van de jaren ’80 popgroep Doe Maar met nummers als Sinds een dag of twee, Is dit alles en De Bom. De mannen van Doe Maar maakten onlangs nog een tournee, waarbij ze onder meer vier avonden in het Arnhemse Gelredome (Symphonica in Rosso) stonden en een show in de HMH hadden. In februari ontving de band de Edison Oeuvreprijs 2013. Vrienten ontpopte zich al tijdens zijn successen met de band tot een veelzijdig musicus. Zo legde hij zich steeds meer toe op het schrijven van filmmuziek, waarvoor hij in 1996 de Zilveren Harp ontving. Ook schreef hij muziek voor musicals, o.a. Ciske de Rat en Petticoat, theaterproducties en tv-programma’s als het Klokhuis en Sesamstraat. Ook bracht hij soloalbums uit en speelde samen met andere muzikanten als Herman Brood, Frank Boeijen en Henk Hofstede. 

Speeldata: 13 mei 2013, 20.00u (première) / Theater Odeon, Zwolle / €12,50/studenten € 5,- / www.odeondespiegel.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)