Stepteam Zwolle maakt zich klaar voor NK sprint

Foto van auteur

Zwolle – De steppers van stepteam Zwolle zijn, na een lange winter, zich al een periode hard aan het voorbereiden op de Kickbikecompetitie van 2013. De eerste wedstrijd is onlangs geweest in het Friese Noordwolde waar zij met een drietal Zwolse steppers aan de start stonden. Judith Steenbergen wist in haar categorie een podiumplaats te behalen.

09-05-2013_stepteamzwolle.jpg
Machiel Steenbergen tijdens NK sprint 2012 

Gedurende het seizoen april t/m november zullen er diverse wedstrijden op verschillende disciplines in de Kickbikecompetitie in Nederland verreden worden. Dit jaar is voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Estafette geïntegreerd in de wedstrijdkalender. Dit vraagt om tactiek en techniek van de steppers om op een efficiënte en snelle wijze de step door te geven. Daarnaast is er een aparte crosscompetitie ingezet om deze discipline meer volume te gaan geven. Naast de nationale wedstrijden vinden er de internationale wedstrijden plaats. Het weekend van 11-12 mei vindt in Frankrijk de eerste eurocup plaats, gevolgd met eurocups in Nederland (Twente), Duitland en Denemarken. Er vindt dit jaar geen apart Europees Kampioenschap plaats. Om deze titels te behalen zijn deze ondergebracht in de diverse eurocups en per land op een verschillende discipline. Zo kan men tijdens de eurocup in Nederland ‘Europees Kampioen sprint’ worden.

Nog een verandering dit jaar is de invoering van een nieuwe categorie door de IKSA (wereldorganisatie voor de stepsport). Tot op heden werd er door de volwassen stepper gestreden in de senioren of veteranencategorie. Met ingang van 2013 is er een nieuwe categorie, genaamd ‘masters’, toegevoegd. Dit zijn degene in de leeftijd van 40 t/m 49 jaar. Hierdoor worden de categorieën kleiner, naast dat er een ‘over-all’ categorie van junioren, senioren, masters en veteranen blijft bestaan. Wie de steppers wil blijven volgen; zij maken zich nu op voor het Nederlands Kampioenschap Sprint die gehouden wordt op zaterdag 18 mei in Almere. Machiel Steenbergen, vorig jaar geëindigd als tweede tijdens het NK Sprint, zal alles op alles zetten om voor deze titel te strijden. Stepteam Zwolle zal dit jaar verder vertegenwoordigd zijn door de fanatiekelingen Zwannet van Dijk, Judith Steenbergen, Mary Folkers, Jonathan Steenbergen en nieuwkomer Jeroen Houdé. In het stepteam is zeker nog plaats voor meer fanatieke steppers!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)