Mokotjo eerste zomeraanwinst

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle heeft voor volgend seizoen Kamohelo Mokotjo gecontracteerd. De 22-jarige middenvelder is afkomstig van Feyenoord en tekent een driejarig contract. Hiermee is de Zuid-Afrikaanse speler de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Mokotjo kwam in 2009 bij Feyenoord terecht. De Rotterdammers leenden hem eerst een jaar uit aan stadgenoot Excelsior. In de Jupiler League speelde hij 25 wedstrijden voor de Kralingers en werd via de play-offs promotie naar de Eredivisie afgedwongen. De drie seizoenen daarna kwam hij tot 35 optredens in het eerste elftal van Feyenoord. 
Kamohelo Mokotjo is zelf verheugd met zijn overgang naar PEC Zwolle. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben blij met deze kans. PEC Zwolle toonde enkele weken geleden interesse en na een eerste gesprek met trainer Ron Jans en technisch directeur Gerard Nijkamp had ik meteen een positief gevoel. Dit seizoen heeft PEC Zwolle in veel wedstrijden een goede indruk achtergelaten. Ook speelt de club in een mooi stadion dat vrijwel altijd vol zit. Het voetbal leeft in Zwolle. Ik verheug me dan ook op een goede samenwerking en zal mijn uiterste best doen om PEC Zwolle uit te laten groeien tot een stabiele club in de Eredivisie." Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, is blij met de transfer. ,,Voor PEC Zwolle is Kamohelo Mokotjo een echte aanwinst. Het is een type speler, die we nog niet hebben. Hij zorgt voor een balans op het middenveld, kan de ruimte die ontstaat goed belopen en heeft veel gif in zijn spel. Wij zijn als PEC Zwolle erg blij dat het gelukt is deze speler voor meerdere seizoenen vast te leggen."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Mokotjo eerste zomeraanwinst”

  1. Mooie aanwinst, zeker!! Stiekem heb ik de verwachting dat er volgend seizoen een sterker team staat dan dit seizoen.
    Forza Zwolle!!

  2. Uitstekende aankoop! Een echte balveroveraar die ook nog eens technisch goed onderlegd is, nog lang niet aan zijn plafond zit en gewoon ontzettend veel zin heeft om weer lekker te ballen. Bovendien eentje die er de beuk kan ingooien als het nodig is.

    PEC Zwolle is dit seizoen weer verder doorgegroeid en dat blijkt ook uit deze eerste zomertransfer.

    Desespereert nimmer. Noar veur’n!

Reacties zijn gesloten.