Vogelhuisjes is start website Stadshagen.nl

Foto van auteur

Zwolle – De talrijke, kleurige vogelhuisjes die de afgelopen weken overal in Zwolle verschenen, begeleiden de lancering van de nieuwe website www.stadshagen.nl. De site die vanaf vandaag te bezoeken is, geeft meer bekendheid aan de woonkwaliteiten van deze jonge wijk en laat zien dat je er fantastisch kunt wonen.

 

vogelhuisjes.jpg 

 

Daarnaast biedt de site woningzoekenden een goed overzicht van de nieuwste woningen die er te koop/huur zijn. De website is een gezamenlijk initiatief van de ontwikkelende partijen (corporaties en ontwikkelaars) en de gemeente. In Zwolle werd het plotseling lente. Verdeeld over de hele stad sierden 600 vrolijk gekleurde vogelhuisjes menige boom. Met op de voorkant van elk kastje een beeldmerk; onderdeel van het nieuwe logo van Stadshagen. En de kleuren van de vogelhuisjes komen overeen met de kleuren van het nieuwe logo.

Je voelt je thuis in Stadshagen 

Duizenden Zwollenaren genieten dagelijks van de rust, ruimte, de vele voorzieningen en de talrijke mogelijkheden om te recreëren in Stadshagen en willen er nooit meer weg. Het is er comfortabel wonen in een ruime, duurzame woning naar eigen wensen. Met de natuur onder handbereik en de binnenstad op fietsafstand profiteren zij van het beste van wat Zwolle te bieden heeft. Ook voor kinderen is het heerlijk wonen in Stadshagen met volop speelruimte, genoeg speelkameraadjes en de school dichtbij. Stadshagen is een wijk voor iedereen. Je voelt je thuis in Stadshagen! 
Bezoekers kunnen op Stadshagen.nl zien wat de wijk te bieden heeft en wat het actuele woningaanbod is in de nieuwe woonbuurten Frankhuis, Breecamp-Oost, Werkeren en Breezicht. Want Stadshagen is nog niet af. De komende tien jaar komen er nog zo’n tweeduizend woningen bij, die vooral aan de randen van de wijk worden gebouwd. Daarnaast is het mogelijk om een kavel te kopen waarop een eigen droomhuis gebouwd kan worden. 
Vogelhuis in eigen tuin? 
De huisjes zijn vervaardigd van duurzaam hout en zijn bij uitstek geschikt voor mussen. Mussen nestelen echter niet in bomen. Wel willen ze in dergelijke kasten nestelen wanneer deze opgehangen worden op een beschutte plek aan een muur. De initiatiefnemers juichen het dan ook toe wanneer de huisjes ook echt door vogels gebruikt gaan worden. Wilt u graag zo’n fraai vogelhuisje in uw tuin? Dat kan, de vogelhuisjes die voorzien zijn van het Stadshagenlogo mogen verwijderd worden uit de bomen om ze een nieuwe plek te geven aan uw gevel- , tuin- of schuurmuur. Verwijderen kan simpel door ze van het haakje te tillen. Voorzichtigheid is daarbij wel geboden, vanwege de hoogte waarop sommige huisjes in de bomen hangen. Ook is het beter alleen de huisjes uit de bomen in de wijken te halen en niet langs de drukke verkeerswegen. 
Wie vindt het gouden vogelhuis…? 
Met het bekendmaken van wat en wie er achter de vogelhuisjesactie zit, is de actie nog niet voorbij. Ergens in de stad hangt nog een speciaal vogelhuis, namelijk een ‘gouden’ exemplaar. Degene die dit vogelhuis weet te vinden en er het eerst een foto van mailt naar vogelhuisjeszwolle@gmail.com wint een ballonvlucht voor twee personen tijdens het Ballonspektakel in september. Zwollenaren kunnen de locatie van dit huisje achterhalen door op www.stadshagen.nl te kijken en op de verschillende pagina’s letters te verzamelen. Samen vormen deze letters een aanwijzing van de plek waar het gouden vogelhuis te vinden is.

50 gedachten over “Vogelhuisjes is start website Stadshagen.nl”

 1. Toch een commerciele actie dus. BAH >:(
  En dat voor een geknipt betondorp, en voor mensen die wel bijzonder weinig smaak moeten hebben.

 2. zal vast een leuke actie zijn maar waarom die mooie bomen de dupe moeten zijn van vele spijkers?! ik mag nog niet eens een flyer op bv een electriciteitshuisje hangen!! zonde van de bomen!!

 3. Tsja, guerrillamarketing, dat vermoeden had ik al.

  Maar even voor de goede orde:
  – Is er een vergunning aangevraagd voor deze actie, of is flyeren niet zomaar toegestaan, maar kan je gerust heel Zwolle volhangen met iets anders dan een stukje papier?
  – Is er gelet op mogelijke schade aan de bomen? Het lijkt me dat dit de boom niet ten goede komt.
  – Stadshagen.nl gaat de kastjes dus niet opruimen, maar wil dat inwoners dit op eigen houtje gaan doen?

 4. Uh, Wow,
  Ik las “Zwolle – De talrijke, kleurige vogelhuisjes die de afgelopen weken overal in Zwolle verschenen, begeleiden de lancering van de nieuwe website http://www.stadshagen.nl. De site die vanaf vandaag te bezoeken is, geeft meer bekendheid aan de woonkwaliteiten van deze jonge wijk en laat zien dat je er fantastisch kunt wonen. ”
  Dus, die vogelhuisjes die door heel Zwolle aan de bomen
  te zien zijn, is om stadshagen te promoten?
  Echt?

 5. Ik vind het ontzettend leuk al die nestkastjes en denk niet dat er een boom door omvalt. En ja… ik had het leuker gevonden wanneer er een non profit groep achter had gezeten… Of nog beter: een maffe Zwollenaar…

 6. Ik zit al de hele dag met spanning te wachten op de ‘online-gang’ van de website jevoeltjethuisin.nl, die het dus nog steeds niet doet! Dat is toch wel een beetje suf, want ik was echt nieuwsgierig naar de herkomst van al die leuke gekleurde vogelhuisjes. Ik hield gelukkig ook weblogzwolle in de gaten… 🙂
  Ik had niet kunnen denken dat het om stadshagen zou gaan, ik dacht meer Zwolle in het algemeen. Ik ga maar eens speuren naar de tips voor het gouden huisje, ik heb vanochtend al een enórm vogelhuis op de kiek gezet op de rotonde aan de Frankhuizerallee, maar die is nu alweer verdwenen?!
  Nou ja, geinige actie wel, vind het alleen wel suf dat het mussenkastjes zijn die dus NIET in bomen nestelen… Hoe krijgen we die dingen er nou weer uit om ze op een beter plekje te hangen??

 7. Wat voor een website de hele stad vol hangen? Tjonge jonge, net of heel Zwolle zich intereseert voor een woon wijk! Waardeloos. Ben het ook met Wilbert en gansje 69 reactie,s eens. Zelf laten opruimen door die stadshagenesen die zooi!

 8. Ik heb een tijdje geleden een protest flyer opgeplakt. Koste me 150 euro, maar een vogelflat bouwen in allerlei bomen in de stad om de lelijkste wijk van Zwolle te promoten, dat mag wel?! Ik ruik censuur!

 9. Precies chaotic, de gemeente werkt ook mee aan dit initiatief. En dan ook nog nestkastjes voor mussen! Dus ze moeten er afgehaald worden of blijven gewoon leeg. Vind het nogal een domme actie voor zo,n lelijke wijk.Wat denken ze hier mee te bereiken, denk je dat door zo,n actie mensen er wel willen gaan wonen? Opruimen laten door die lui inclusief al die haken in de bomen!

 10. >:( Leuk bedacht deze actie. Maar is er wel goed nagedacht toen deze actie is opgestart. Het is nu midden in het broedseizoen van de vogels. Niemand weet hoeveel nestje inmiddels in de huisjes zijn gemaakt.
  Het publiek wordt opgeroepen om een huisje te scoren en in de tuin op te hangen. Hoeveel nestjes gaan er dan verloren. Niet een echt goed doordachte actie mijn inzien. Laat dus de vogelhuisjes gewoon hangen, geef om de vogels

 11. het staat wel leuk, nu maar hopen dat de vogels erin willen.anders kun je het project beter toeschrijven aan de leegstand van kantoorpanden in zwolle;)

 12. negatieve inslag hoor, jullie lijken wel die opaatjes van de Muppet show.
  Ps heeft iemand het gouden vogelhuisje al gevonden???????

 13. tsja, ik had het ook leuker gevonden als er iets fantasievols achter had gezeten of een echt statement…blijf het wel een leuk gezicht vinden, maar begrijp niet dat reclame, want dat is het, maken op deze manier toegestaan is.

 14. Negatieve inslag… wellicht, maar kan er niet veel mooiers van maken. Zeker nadat John1952 misschien wel het sterkste kritiekpunt van allemaal heeft geleverd. Mensen aanmoedigen om in het broedseizoen de kastjes weg te halen. Ongekend stom…

 15. Zonde al die gaten in de bomen. Vogels gaan niet in die huisjes omdat ze te dicht bij elkaar hangen. Kijk maar op de gebruiksaanwijzing van je eigen op te hangen vogelhuisje. Territoriumdrang.

 16. Als ik de vogelhuisjes zie, dan word ik er vrolijk van! Ik denk (gelukkig) niet meteen aan de spijkers die in de boom geslagen moeten worden of aan het feit dat dit allemaal wel mag van de gemeente…..Pff…..Wel ben ik een beetje teleurgesteld dat het een commerciële actie betreft, ik had gehoopt dat er een of andere leuke creatieve eenling dit had bedacht.

 17. Nu dit wel mag van de gemeente al die ‘reclame’ aan bomen voor een woonwijk, kan een ieder wat mij betreft zijn gang gaan met voorwerpen ophangen. Vond het in eerste instantie nog wel wat hebben, maar toen ik las dat het huisjes zijn voor mussen die niet in bomen nestelen nota bene en ook nog is reclame is vind ik het nergens meer op slaan. Laat ze zelf mooi die zooi weer weg halen, en dan die kastjes weg geven.

 18. Commerciële actie? Nee hoor, de gemeente zit hier zelf achter. De website stadshagen.nl is eigendom van Gemeente Zwolle.

 19. Commercieel: met het doel geld te verdienen.

  Ook al zit de gemeente er (deels) achter, het blijft commercieel.

  Wat mij betreft gaan er eens wat stevige vragen gesteld worden in de raad. Zoals Chaotik al vermeldt, krijg je (m.i. terecht) een bekeuring als je posters plakt, maar lijkt een platform als Stadshagen.nl die zomaar te mogen doen. Een welstandcommissie doet (weer terecht) uitspraken over reclame-uitingen van bedrijven, maar deze verkapte reclame-uiting is door heel Zwolle verspreid. Nu weet ik dat je in Zwolle geen vergunning nodig hebt voor flyeren, maar er geldt volgens mij wel een opruimplicht. Dit platform laat anderen de boel opruimen, waarbij er een grote kanttekening geplaatst kan worden bij het broedseizoen.

  Natuurlijk ziet het er wel gezellig of kleurrijk uit, al moet je er van houden, maar het gaat me vooral om het meten met twee maten.

 20. de gemeente zit hier zelf achter. De website stadshagen.nl is eigendom van Gemeente Zwolle.

  Dus heeft de gemeente alle belang bij voldoende reclame.

 21. Als je ze leuk vindt laten hangen.
  Als je ze niet leuk vind meenemen en in de grijze of groene? bak.
  Of toch meenemen.

  Simpel lijkt me.

 22. Voor flyeren in de binnenstad heb je wel degelijk een vergunning nodig. Dat is maar goed ook, want anders waren er nog meer colporteurs dan er nu al zijn.
  Voor de buitenwijken ligt dat denk ik wel anders. En dan ligt het er ook nog aan wat je aan het flyeren bent misschien.

 23. In mijn snelle research vanmiddag kwam ik een paar bronnen tegen waarin gemeld werd dat Zwolle een van de weinige plekken is waar je kan flyeren zonder vergunning. Er stond onder andere een stuk over op het blog van John van Boven. Maar misschien is deze informatie inmiddels gedateerd.

 24. Wat zou dit gekost hebben aan
  1) vogelhuisjes
  2) spijjkers/schroeven/gereedschap
  3) manuren
  4) vervoer (brandstof, eventueel huur en afschrijving, etc.)
  5) kosten voor het reclamebureau
  6) etc.

  Gelukkig leven we in de 2e gouden eeuw…….

 25. :'( Droevig gezeur over een vrolijke actie.
  Verzuring met een vleugje droevenis, “huur en afschrijving”, waar maak je je toch druk om.
  Wat mij betreft hangen ze nog veel meer vogelhuisjes op, en zo nu en dan een busje anti zuurpruim zodat dit gezeur afgelopen is.;)

 26. In ander nieuws: de parkeertarieven gaan binnenkort weer omhoog. Althans, met al die domme, geldverspillende acties moet je er wel op rekenen.

  En die schapen die lopen te mekkeren dat je daar niks van moet zeggen: van het weekend kun je gratis geschoren worden bij de Klooienberg!

 27. Wat wil de actie bewerkstelligen? Ben je een grijs musje, kom dan lekker in het kleurrijke Stadshagen wonen? Of: Stadshagen kan nog wel wat hippe vogels gebruiken?

 28. @wel een vrolijk iemand. Ben t helemaal met je
  eens. Ben alleen bang dat t je t hier met af en
  toe een busje ANTI zuurpruim niet redt. Pfffff wat een
  gezeur zeg. Het ziet er vrolijk uit al die vogelhuisjes en
  inderdaad aangezien de huisjes dicht op elkaar hangen zullen
  de mussen er echt niet in gaan nestelen misschien
  een woongelegenheid voor de kanariepieten oh nee
  ZEURpieten hier!!!!

 29. Nou, ik heb er inmiddels 10 in de garage liggen en ik ga ze uitdelen in de familie/vrienden kring. Hartstikke leuk!!

 30. In het rode vogelhuisje op de hoek van de Kranenburgerweg en Haersterveerweg weg woont al een Koolmees. Deze laten hangen AUB!

 31. Misschien een idee voor de gemeente en stadshagenezen om een persbericht uit te doen met de boodschap de vogelhuisjes pas na het broedseizoen opgehaald mogen worden.
  En ja, het ziet er vrolijk uit, maar er is matig over nagedacht.

 32. Bericht door JoopdeSloper, op 16 mei 2013 om 00:31

  En die schapen die lopen te mekkeren dat je daar niks van moet zeggen: van het weekend kun je gratis geschoren worden bij de Klooienberg!

  Zijn daar al foto’s van?

Reacties zijn gesloten.