Geen recreatievoertuigen op de weg parkeren

Foto van auteur

Recreatievoertuigen mogen niet langer dan drie dagen op de weg geparkeerd worden. Wie zich hier niet aan houdt, loopt het risico dat zijn voertuig weggesleept wordt. De kosten zijn dan voor rekening van de eigenaar.

Tijdens het kampeerseizoen stallen veel mensen hun caravans, campers en vouwwagens voor langere tijd op de weg. Bij de gemeente komen jaarlijks veel klachten binnen over het innemen van parkeerplaatsen en het belemmeren van uitzicht door deze recreatievoertuigen. Het beleid van de gemeente Zwolle omtrent het stallen van caravans, campers en vouwwagens op de weg is zeer helder. Het is verboden om recreatievoertuigen langer dan drie dagen op de weg te plaatsen.

Caravans, campers en vouwwagens die op of langs de straat, in de berm of op parkeerplaatsen worden gestald, moeten binnen drie dagen worden verwijderd. Het team milieuhandhaving van de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente houdt controle op recreatievoertuigen die op of langs de openbare weg zijn geparkeerd. Bij overtreding van de regels worden passende maatregelen genomen. Uiteindelijk is het mogelijk dat voertuigen worden verwijderd op kosten van de eigenaar

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Geen recreatievoertuigen op de weg parkeren”

 1. twee opties -> elke twee dagen ergens anders parkeren ;D ;D

  Of meteen na gebruik 8) -> hup in de STALLING (waar ie hoort)

  zo moeilijk is dat toch niet ?

 2. 3 dagen is toch lang genoeg om dat ding in of uit te pakken? Daarna gewoon naar de caravan-stalling brengen. Als ze een bouwkeet voor je deur plaatsen ga je daar ook niet mee accoord of wel?

 3. en wat als je camperbusje (bijvoorbeeld een ongebouwde mercedes 207) ook meerdere malen per week gebruikt wordt als vervoersmiddel en dus net als de auto van de buren in je straat staat? Wordt je busje dan wel verwijderd en de auto van de buurman, die soms wel 2 weken in onbruik is, niet? Idiote regeling!

 4. @Danny, leuke URL geef je daar…:
  De betreffende site had een advertentie ingelinkt van de server http://red.as1.falkag.de die mijn internet account probeerde binnen te halen!

  Maar om on-topic te blijven: Die kamper wil ik ook niet in mijn straat hebben.

Reacties zijn gesloten.