Eerste fase Westenholterallee bijna gereed

Foto van auteur

De aanleg van de eerste fase van de Westenholterallee is bijna gereed. Maandag 30 en dinsdag 31 oktober 2006 voert de gemeente asfalteringswerkzaamheden uit. Met de afronding van deze werkzaamheden is de eerste fase van de Westenholterallee een feit.

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 oktober voert de gemeente wegwerkzaamheden uit op de aansluiting van de rotonde afslag Zwolle Zuid met de Westenholterallee. Op maandagavond 20.00 uur wordt gestart met deze werkzaamheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden dinsdag 3.00 uur gereed. Het verkeer komend vanaf de afrit A28 (afslag Zwolle Zuid) richting Westenholte / Stadshagen / Hasselt wordt middels borden omgeleid via de A28 / afslag Zwolle Centrum / Blaloweg.

Eerste fase

De eerste fase bestaat uit de reconstructie van het kruispunt Blaloweg / Turnhoutsweg. Het betreft het weggedeelte van de A28 (afslag Zwolle Zuid) tot aan de Hertsenbergweg. De oude bocht (naar links) is inmiddels vervangen door een T-aansluiting. Hier sluit de Westenholterallee aan op de Blaloweg. De nieuwe weg is ten opzichte van de oude situatie als het ware ‘omgeklapt’. Op het kruispunt Westenholterallee / Blaloweg staat sinds kort een verkeerslicht dat het verkeer regelt. Ter hoogte van de Meenteweg en de Beukenallee zijn geluidsschermen geplaatst. De carpoolplaats is via de nieuwe toegangsweg, de Hertsenbergweg, bereikbaar. Ook het landbouwverkeer kan gebruikmaken van de nieuwe route via Beukenallee / Hertsenbergweg.

Tweede fase

De start van de tweede fase van de Westenholterallee staat gepland voor 2007. Deze tweede fase betreft het weggedeelte vanaf de Hertsenbergweg tot en met de Klipperweg. Naast verbreding van het wegdek met 2×2 rijstroken, wordt het steunpunt van Rijkswaterstaat verplaatst en komt er een brug over het Zwolle IJsselkanaal te liggen.

InformatieMeer informatie over de werkzaamheden aan de hoofdinfrastructuur rondom Stadshagen en Westenholte is te vinden op: www.zwollestadshagen.nl (klik op wegtracé Westenholte, Stadshagen).