Rabo-topvrouw wordt voorzitter RvC Wezo

Foto van auteur

Zwolle – Voorzitter van de directie van Rabobank IJsseldelta Trudy Huisman is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wezo. Zij volgt hiermee Martin Hemmink op die het afgelopen jaar gedurende de zoektocht naar een definitieve voorzitter ad interim voorzitter was.

 

WEZO.jpg 

 

Naast haar werk voor Rabobank IJsseldelta is Trudy Huisman bestuurslid van VNO-NCW IJsseldelta en lid van de raad van toezicht van het Nederlands Symfonie Orkest. In het kader van haar nieuwe rol als toezichthouder bij Wezo is ook haar voorzitterschap van het netwerk ‘Werkend Zwolle’ van groot belang. Huisman bekleedde verschillende managementfuncties binnen Rabobank Nederland en directiefuncties bij lokale banken alvorens zij in 2007 directievoorzitter van Rabobank IJsseldelta werd.

De aandeelhouders van Wezo (de gemeenten Zwolle, Zwartewaterland, Hattem, Dalfsen en Raalte) prijzen zich gelukkig met de komst van Trudy Huisman en zien in haar een sterk aanhanger en voorvechter van deskundig, transparant en professioneel toezicht. Zij is scherp in haar analyses, houdt overzicht en heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Bovendien draagt haar aanstelling bij aan de gewenste diversiteit in samenstelling van de RvC.

 

Wezo is het uitvoeringsbedrijf van de genoemde gemeenten voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. De komende jaren zal Wezo moeten laten zien een onderscheidende rol te kunnen spelen bij de realisatie van de Participatiewet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Rabo-topvrouw wordt voorzitter RvC Wezo”

Reacties zijn gesloten.