‘Eerste Social Media Café’ in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Het eerste Social Media Café Zwolle staat in het teken van het meest exclusieve lidmaatschap ter wereld. Kunstenaar Joyce Overheul toont op 18 juni de uitkomsten van haar sociale experiment ‘The World’s Most Exclusive Membership’. Consumenten blijken online wel erg makkelijk hun privacy gevoelige informatie te delen. Kansen voor marketeers. Of een risico voor burgers?

 foto_door_sabine_metz.jpg

Foto: Sabine Metz

Het Café vindt plaats aan de Koestraat 10, Zwolle. Van 19.30 tot 20.30 uur met aansluitend een borrel. Toegang is gratis. Aanmelden kan via projecten@schoolofsocialmedia.nl. Overheul (1989) is een talentvol kunstenaar die het gebruik van sociale media onderzoekt. Daarbij legt ze vraagstukken over privacy, naïviteit en de scheiding tussen het publieke en private bloot.

 

Dit jaar is ze deelnemer in het talentprogramma De Belofte 8. Ze exposeert komend najaar onder meer op de Biënnale in Moskou. Eind mei opende Overheul haar nieuwste expositie bij Kunstliefde in Utrecht: het experiment ‘Merging Spaces’. Hiervoor verzamelde en lokaliseerde ze publiekelijk geplaatste berichten op Twitter. Vervolgens bracht ze deze berichten terug in de omgeving waar ze vandaan kwamen – met heftige en emotionele reacties tot gevolg.

Ook dit project krijgt ruim de aandacht tijdens het Social Media Café. Met haar Social Media Café Zwolle biedt School of Social Media ruimte voor discussie en debat over de maatschappelijke impact van nieuwe en sociale media. Voor meer informatie over School of Social Media: www.schoolofsocialmedia.nl.