Honderd vrijwilligers actief bij Stadshagen Run

Foto van auteur

Zwolle – In Stadshagen wordt sinds vijf jaar de Unicef Stadshagen Run georganiseerd.  Een loopwedstrijd in de wijk wat begon als een kleinschalig evenement is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met allure. Voor dit evenement zijn vijfwerkgroepen actief en ruim honderd vrijwilligers. Herman van den Belt (47) is daar een van. Herman doet dit met veel plezier.

Het Cultuurhuis van Stadshagen is op de dag van de hardloopwedstrijd de uitvalbasis voor de organisatie. Terwijl we in het Cultuurhuis zitten verteld Herman zichtbaar nagenietend van het succes van het afgelopen jaar waarom hij  vrijwilliger bij de Unicef Stadshagen Run is : “Het is leuk dit  te doen omdat je veel mensen leert kennen, je doet ongemerkt toch ook veel kennis en ervaring op met het organiseren van een evenement. We organiseren iets voor de mensen in Stadshagen,  Zwolle en omstreken. Het enthousiasme en de energie wat daar bij vrij komt is gewoon heerlijk om te zien.”

Limiet

De organisatie van de Unicef Stadshagen Run had het afgelopen jaar de limiet voor de vijf en tien kilometer opgehoogd. Stond deze vorig jaar nog op 850 deelnemers dit jaar was de limiet 950 deelnemers voor beide afstanden. Herman had zitting in de werkgroep Financiën, Inschrijving en Tijdregistratie.  De organisatie bestaat totaal uit zes werkgroepen. Herman daarover: “ Ja op een gegeven moment werd ik door Hans Beusen – de voorzitter van de werkgroep –  aangesproken met de vraag of ik zitting wilde nemen in de werkgroep. Daar heb ik toen ja op gezegd. We hebben in de voorbereiding  veel tijd in gestoken. Het was heel erg leuk te doen. Je weet waar je het voor doet, de lopers in Stadshagen een prachtige  loop evenement aanbieden.” 

Vrijwilligers

De vrijwilligers  komen voornamelijk uit de lopers van Stichting Loopsport Zwolle. De meeste deelnemers – bij Stichting Loopsport Zwolle spreekt men over deelnemers en niet over leden – wonen in de nabijgelegen wijk Westenholte. Beide wijken zijn door de Rozentunnel met elkaar verbonden en nu door de vele vrijwilligers uit Westenholte voor de Unicef Stadshagen Run is er een extra verbinding met beide wijken ontstaan.  De loopsport als verbindende factor. Herman daar over: “Ja, de organisatie van de Stadshagen Run is in handen van Stichting Loopsport Zwolle. Doordat steeds meer mensen  mee doen is de organisatie aangewezen op een steeds grotere groep vrijwilligers. We willen dit jaar dan ook heel graag wat  meer vrijwilligers uit de wijk Stadshagen verwelkomen. Uiteindelijk begint alles vrijwillig! ” 

1 gedachte over “Honderd vrijwilligers actief bij Stadshagen Run”

Reacties zijn gesloten.