PEC Zwolle wint ook in Hasselt

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met dubbele cijfers afgesloten. Olympia’28 is op het eigen sportpark op een 2-10 nederlaag getrakteerd. Fred Benson is met drie treffers de topscorer aan Zwolse zijde.

Net als tegen SVI afgelopen donderdag speelden ook nu alle veldspelers een helft. Alleen Bram van Polen en Mustafa Saymak speelden beiden een uur. ZIj kwamen een kwartier voor tijd weer in het veld voor Furdjel Narsingh en Ronnie Reniers, die beiden een half uurtje speelden. Zwolle begon tegen de tweedeklasser goed aan de wedstrijd. Saymak werd al snel onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Rochdi Achenteh de strafschop benutte. Kort daarna schoot Giovanni Hiwat op de paal, wat er op duidde dat de ploeg van Ron Jans snel de score zou gaan opvoeren. Olympia kwam echter verrassend langszij. Kjelt Bonhof scoorde de gelijkmaker met een fraaie lob over debuterend doelman Eser Elmali. Via Saymak en Boris Rasevic liep Zwolle weer uit naar 1-3, maar opnieuw scoorde Olympia. Ditmaal was het Kasper Wursten die binnenkopte uit een vrije trap. Via Saymak en een eigen doelpunt van Marco Bouwhuis eindigde de eerste in een 2-5 voorsprong voor Zwolle.

In de tweede helft scoorde Zwolle opnieuw vijf keer. Na de 2-6 van Youness Mokhtar was het drie keer de beurt aan Fred Benson. De aanvaller stond op de juiste positie en rondde steeds prima af. De 2-9 was vanuit Zwols perspectief de mooiste van de middag. Giovanni Gravenbeek stoomde vanaf de rechtsbackpositie op, omspeelde diverse tegenstanders, en schoot prima binnen. Het was meteen het slotakkoord van PEC Zwolle. ,,Ik vond het na een sterk begin wat slordig aan onze kant", luidde de analyse van Jans.

Dinsdag komt PEC Zwolle weer in actie. Op bezoek bij Hatto Heim wordt er om 19.30 uur afgetrapt.

Opstellingen:
PEC Zwolle eerste helft: Elmali, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Drost, Hiwat, Saymak, Eloisghiri, Rasevic

PEC Zwolle tweede helft: Elmali, Gravenbeek, Epe, Lachman, Van Hintum, Kroes, Klich, Reniers (75. Saymak), Mokhtar, Narsingh (75. Van Polen), Benson

Scoreverloop:
7. Rochdi Achenteh (strafschop) 0-1
12. Kjelt Bonhof 1-1
21. Mustafa Saymak 1-2
23. Boris Rasevic 1-3
24. Kapser Wursten 2-3
32. Saymak 2-4
36. Marco Bouwhuis (eigen doelpunt) 2-5
56. Youness Mokhtar 2-6
57. Fred Benson 2-7
70. Benson 2-8
82. Benson 2-9
86. Giovanni Gravenbeek 2-10

Bron: PECZwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “PEC Zwolle wint ook in Hasselt”

Reacties zijn gesloten.