PEC Zwolle wint met ruime cijfers in Hattem

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft dinsdagavond ook de derde oefenwedstrijd gewonnen. Tegen sv Hatto-Heim vielen veel doelpunten te noteren. De uitslag werd 0 – 15.

Geen vrije dag voor de selectie van PEC Zwolle. De spelers hebben niet voldaan aan de doelstelling van 35 doelpunten voor en nul tegen in de drie oefenduels tegen SVI, Olympia’28 en Hatto Heim. Met de 0-15 zege in Hattem voldoet Zwolle wel aan het aantal gemaakte doelpunten, maar de twee tegentreffers verhinderen een vrije donderdagmiddag. Zwolle wist dat het veel moet scoren om aan de doelstelling te voldoen en ging voortvarend van start. Binnen het half uur stond de teller al op zes Zwolse treffers. Vooral die van Kamohelo Mokotjo mocht er wezen. Een lob van Mateusz Klich over de defensie van Hatto Heim werd door de Zuid-Afrikaan prima afgerond. De teller stokte bij rust bij zeven. ,,We scoren er in totaal vijftien, maar het hadden er ook zomaar zes meer kunnen zijn", vertelde trainer Ron Jans.

Proefspeler Dino Islamovic scoorde direct na rust zijn eerste voor PEC Zwolle, amper een minuut nadat hij in het veld kwam. Hij scoorde later nog een keer en gaf bovendien nog een assist. Uiteindelijk werd er in de tweede helft door Zwolle acht keer gescoord. Jesper Drost werd met vier doelpunten topscorer van de avond.

Zaterdag staat de eerste echte test op het programma. In Hoogeveen is dan FC Emmen de tegenstander (17.00 uur)

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen (46. Gravenbeek), Lachman (61. Epe), Broerse (46. Van der Werff), Van Hintum (46. Achenteh), Drost (61. Olijve), Mokotjo (61. Kroes), Saymak (61. Reniers), Klich (46. Narsingh), Mokhtar (61. Rasevic)

Hatto Heim  – PEC Zwolle 0-15 (0-7)

2. Fred Benson 0-1
8. Mustafa Saymak 0-2
10. Benson 0-3
13. Saymak 0-4
19. Kamohelo Mokotjo 0-5
25. Saymak 0-6
44. Saymak 0-7
47. Dino Islamovic 0-8
48. Jesper Drost 0-9 
50. Drost 0-10
56. Drost 0-11
58. Furdjel Narsingh 0-12
59. Drost 0-13
75. Frank Olijve 0-14

81. Islamovic 0-15 

Bron: PECZwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “PEC Zwolle wint met ruime cijfers in Hattem”

  1. Zo’n oefenwedstrijd heeft voor de kwaliteit van het team geen enkele waarde. Echte tegenstanders krijgen ze deze zomer niet veel, ja een keer Werder Bremen over de grens in Duitsland, en een oefenpot tegen NEC. Verders Emmen en Telstar. Vergat ik toch bijna de afsluitende klapper tegen Ross County. Poeh. De voorbereiding is er niet een om naar huis te schrijven.

  2. Ach lieve optimistische zwolluh, bekijk voor de grap eens het oefenprogramma (en vooral de uitslagen daarvan) van PEC van afgelopen seizoen…

    1 tipje van de sluier: PEC – Almere City 0-1

    En oh ja, ik denk dat een oefenpot tegen de nummer 4 van Schotland zeker zinvol is qua tegenstand voor onze PEC.

  3. @zwolluh Dit soort wedstrijden zijn natuurlijk onderdeel van de jaarlijkse promo tour. Je gezicht laten zien in de regio en nieuwe supporters trekken. Een wedstrijd tegen Hatto-Heim heeft voor de kwaliteit van het team verder geen waarde. De rest van het oefenprogramma is prima volgens mij. Emmen, Telstar (JL) en NEC (concurrent eredivisie) Werder Bremen (BL)en Ross County (SPL) zijn prima wedstrijden om in te dribbelen en om als team aan elkaar te wennen. Ik weet niet wat jouw idee is van een voorbereiding maar de promo tour en de wedstrijden tegen profs zijn volgens mij prima.

Reacties zijn gesloten.