Zaterdag Gnaffeldag in de bibliotheek

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 6 juli is het Gnaffel-zaterdag in de bibliotheek in de stad. Kinderen kunnen hun eigen Gnaffel-pop maken en samen met theatermaker Elout Hol kan de expositie Poppenparade worden bezichtigd.

 

Maak je eigen Gnaffel pop! Gniffel en Gnaffel, de eerste poppen van Theater Gnaffel, worden ter inspiratie gebruikt. De workshop is geschikt voor kinderen van 6 jaar tot en met 10 jaar. De workshop duurt 1,5 uur en vindt twee maal plaats; om 11.00 en om 13.30 uur. Er kunnen maximaal 15 kinderen per workshop deelnemen. Deelname kost 5 euro per kind. Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Poppenparade

Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. Theater Gnaffel heeft in de afgelopen 25 jaar 35 verschillende voorstellingen gemaakt waarin meer dan 200 poppen hebben meegespeeld. Alle poppen zijn bewaard gebleven en worden op een bijzondere wijze getoond in de expositie Poppenparade. De expositie is nog tot en met 31 juli gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

 

Elout Hol aan het woord

Artistiek leider Elout Hol heeft een uitgesproken en eigen speelmethode en theatertaal ontwikkeld: hartstocht en intimiteit zijn kenmerkend voor de voorstellingen. Zijn voorstellingen kenmerken zich door eigenzinnigheid, fantasie, poëzie en humor. Niet voor niets zijn Elout Hol en zijn voorstellingen diverse malen bekroond!

Zaterdag 6 juli maakt Elout Hol als Frot, één van de bekendste poppen uit de Gnaffel-stal, tussen 14.00 en 15.00 uur een rondgang langs de geëxposeerde poppen. Hij geeft een toelichting op de personages van de poppen en gaat met belangstellenden in gesprek over Theater Gnaffel. De entree is gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)