GroenLinks Zwolle bezoekt partnerstad Lünen

Foto van auteur

Zwolle – GroenLinks Zwolle brengt van 5 tot en met 7 juli een bezoek aan Die Grünen in Zwolles partnerstad Lünen. De ontmoeting staat in het teken van het 50-jarig jubileum van de stedenband Zwolle-Lünen. Tijdens het bezoek wordt onder meer gesproken over de organisatie van een minisymposium over duurzaamheid in Europa. De Zwolse versie vindt plaats op zaterdag 19 oktober.

Tegelijk met de GroenLinksers zijn overigens ook pupillenteams van voetbalclub HTC in Lünen voor een tegenbezoek aan SV Preußen07. Op 21, 22 en 23 juni heeft E1 van deze Lünense voetbalvereniging namelijk een toernooi gespeeld bij HTC. Eerder dit jaar brachten ook senioren en oud-mijnwerkers uit Lünen al bezoeken aan Zwolle.

Omdat de gemeente Zwolle om financiële redenen afziet van het organiseren van gemeenschappelijke festiviteiten in het kader van het 50-jarig partnerschap, hebben de beide groene partijen vorig jaar een gemeenschappelijk plan bedacht om het jubileum niet helemaal onopgemerkt voorbij te laten gaan. Op een speciale tweetalige website www.luenenzwolle50.eu worden de initiatieven van allerlei organisaties om hernieuwd gestalte te geven aan de stedenband bijgehouden.

De aandacht voor het jubileum van de stedenband wordt kracht bijgezet door een comité van aanbeveling: – Mr J. Drijber, oud-burgemeester van de Gemeente Zwolle (1969-1980) en ereburger van Zwolle – Henk Okkels, oud-wethouder van de gemeente Zwolle (1972-1990) – Jaap Hagedoorn, directeur Maatschappelijk Dienstverlening en auteur van het boekje Banden van Vriendschap. Lünen en Zwolle 45 jaar partnerschap 1963-2008. – Rana Berends, fractievoorzitter GroenLinks Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “GroenLinks Zwolle bezoekt partnerstad Lünen”

Reacties zijn gesloten.