Eerste diploma’s Zorg & Welzijn bij Landstede

Foto van auteur

Zwolle – Gisteren is de eerste lichting van de opleiding Medewerker Zorg & Welzijn geslaagd voor hun opleiding. In drie jaar hebben ze hun opleiding afgerond. Daarmee zijn ze gediplomeerd als Verzorgende én Medewerker maatschappelijke Zorg. De opleiding is samen met zorginstellingen ontwikkeld en uitgevoerd. Ook vertegenwoordigers van de zorginstellingen waren aanwezig bij de diplomauitreiking.

diplomauitreiking_dr._bibber.jpg 

Zowel bij de start van de opleiding als bij de diplomering was Dr. Bibber (Peter Vader) aanwezig om het belang van de combinatie van Zorg & Welzijn te onderstrepen. Hij gaf een korte cliniclown-workshop en onderscheidde de nieuwe medewerkers met de clownsneus.

Voor deze opleiding is steeds meer belangstelling, omdat in instellingen vaker sprake is van kleinschalig wonen en in de thuissituatie van integrale zorg. Zeker nu de gemeenten zorg en welzijn buurtgericht wil verzorgen in sociale wijkteams. Landstede zal deze opleiding blijven aanbieden en zal belangstellende instellingen en kandidaten blijven informeren.

3 gedachten over “Eerste diploma’s Zorg & Welzijn bij Landstede”

  1. Inderdaad, word een beetje moe van die man zo langzamerhand, staat altijd met zijn ( clowns) neus vooraan. Zijn er geen andere clini-clowns in Zwolle of zo? Vind ze zelf persoonlijk maar eng die clini clowns trouwens.

Reacties zijn gesloten.