Zwolse Week tegen pesten

Foto van auteur

Zwolle – De week van 8 tot en met 14 september 2013 is in Zwolle uitgeroepen tot Week tegen pesten. Deze themaweek wordt georganiseerd door een groot aantal partners uit onder andere het onderwijs, maatschappelijke dienstverlening, jongerenwerk en de jongerenraad. 

“Pesten is altijd erg, of het nu op het schoolplein of op het voetbalveld gebeurt”, vindt wethouder Filip van As. “Met de komst van de sociale media is er nog een dimensie aan toegevoegd. Via hyves, facebook en msn is het eenvoudig om een gerucht de wereld in te helpen. Ik hoop dan ook dat deze week bij veel mensen, jongen oud, de ogen opent”.

Het doel van de week is bewustwording van wat pesten betekent en hoe iedereen hieraan kan bijdragen om dit tegen te gaan. 

Tijdens de themaweek worden verschillende activiteiten georganiseerd over (de gevolgen van) pesten. De activiteiten richten zich zowel op kinderen en jongeren, als op ouders en andere opvoeders

De Week tegen pesten komt voort uit de motie ‘Aanpak pesten’ die de raad in april heeft aangenomen. De motie was een initiatief van Groen Links en de ChristenUnie.

Bert Docter, raadslid Groen Links: “We vroegen het college de week in september uit te roepen tot de week van pesten. Ons doel was namelijk dat het onderwerp pesten stadsbreed besproken wordt. Daarbij hopen we dat deze themaweek geen incidentele activiteit wordt, maar juist een extra impuls is voor een structurele aanpak van het pesten”.

De communicatie rondom en over de week wordt heeft een positieve toonzetting. De boodschap is niet gericht op wat je vooral niet moet doen, maar juist wat je vooral wel moet doen. Vandaar de ondertitel:complimenten, doen!

Het definitieve programma voor de themaweek is in augustus beschikbaar. Op www.cjgzwolle.nl is het groeiende programma binnenkort te vinden.

Iedereen die activiteiten in de week tegen pesten organiseert of andere informatie bekend wil maken, kan mailen naar info@cjgzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)