PEC Zwolle wint ook van Werder Bremen

|   Laatste wijziging

Zwiolle – PEC Zwolle heeft woendagavond een mooie overwinning geboekt door in het Duitse Lohne met 2-3 van bundesliga club Werder Bremen te winnen. De doelpunten kwamen op naam van Fred Benson (2x) en Mateusz Klich. Het was voor de Zwollenaren het zevende duel op rij, in de voorbereiding op het komende Eredivisie seizoen, dat gewonnen werd.

Onder het toeziend oog van ruim drieduizend toeschouwers trappen Werder Bremen en PEC Zwolle klokslag zeven uur af. Vanaf het eerste moment gaat het spel op en neer. Beide ploegen hebben overduidelijk aanvallende intenties. Het is dan ook geen verrassing dat het net snel gevonden wordt. Na acht minuten spelen ziet Jesper Drost aanvaller Fred Benson wegsluipen uit de Duitse-defensie, de aanvallende middenvelder weet de spits op maat te bedienen met een prachtige steekpass. Oog in oog met doelman Mielitz blijft Benson uitermate koelbloedig. Rustig schuift hij de bal in de verre hoek. Werder Bremen laat zich door de vroege tegentreffer niet uit het veld slaan en weet al snel op gelijke hoogte te komen. Een voorzet schiet door en belandt bij de tweede paal. Spits Nils Petersen hoeft de bal alleen nog maar het beslissende zetje te geven. Het gejuich van de ruim drieduizend Duitse fans is in de verte nog te horen, als PEC Zwolle meteen weer de aanval zoekt.

Youness Mokhtar ontsnapt op de linkerflank en weet met een strakke voorzet af te leveren. Wederom is het Fred Benson die alert reageert en de bal over de doellijn glijdt. Nu duurt het wel even voordat Werder Bremen de klap te boven is. De ploeg uit de Bundesliga grossiert in balverlies en verkeerde loopacties. Pas na een half uur spelen weet het weer een schot op doelman Kevin Begois af te vuren. Ekici mikt de vrije trap echter net te hoog, waardoor de keeper niet in actie hoeft te komen. Ondanks een veldoverwicht van PEC Zwolle weten beide ploegen in het vervolg van de eerste helft geen grote kansen meer bij elkaar te voetballen.    

Net na de thee is de eerste grote kans voor de Blauwvingers. Mokhtar weet met een goede individuele actie zijn man uit te spelen en de opgekomen Van Hintum te bedienen. De linksback zet de bal goed voor, alleen mikt Saymak rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later komen de Duitsers op gelijke hoogte. Onoplettendheid in de Zwolse defensie zorgt voor een schietkans van Fullkrug die de bal in de verre hoek langs de kansloze Begois schiet. Net zoals in de eerste helft kan de ploeg van trainer Robin Dutt niet lang van de voorsprong genieten. Weer is het Mokhtar die op de flank ontsnapt en ditmaal inspeelt op de vrijstaande Mateusz Klich. De Poolse-middenvelder staat op de rand van het strafschopgebied en krult de bal met veel gevoel in de verre hoek. Ook met deze voorsprong op zak blijft PEC Zwolle de aanval zoeken. Zo weet Mustafa Saymak een vrije trap hard op het Duitse doel te schieten. De bal krijgt onderweg een zwabber mee, waardoor de doelman op het verkeerde been staat en de bal alleen maar naast kan kijken. Pas een kwartier voor tijd kruipt Werder Bremen wat uit de schulp. Een indraaiende vrije trap wordt met het hoofd verlengd, waardoor de ingevallen doelman Eser Elmali met een katachtige duik redding moet brengen. Twee minuten voor tijd is het dezelfde Elmali die met goed keeperswerk een volley van Arnautovic onschadelijk maakt. Na deze poging is het verzet van Bremen definitief gebroken en sluit PEC Zwolle ook de zevende wedstrijd van deze oefencampagne met een overwinning af.

Wedstrijdstatistieken
Opstelling Werder Bremen:
Mielitz, Fritz (60. Gebre Selassie), Prödl (70. Pavlovic), Caldirola, Hartherz (70. Ignjovski), Ekici (60. Trybull), Makiadi (70. Kroos), Elia (60. A. Stevanovic), Hunt (76. Akpala), Junuzovic (38. Füllkrug), Petersen (46. Arnautovic)

Opstelling PEC Zwolle:
Begois (60. Elmali), Van Hintum, Broerse (45. Van Polen), Van det Werff, Gravenbeek, Achenteh (45. Lachman), Klich, Saymak (75. Hiwat), Drost, Benson (84. Eloisghiri) en Mokhtar (75. Reniers).

Scoreverloop
8.  0-1 Benson
12. 1-1 Petersen
13. 1-2 Benson
50. 2-2 Fullkrug
55. 2-3 Klich

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “PEC Zwolle wint ook van Werder Bremen”

  1. SVI, Olympia’28, Hatto-Heim, Emmen, Telstar, NEC en Werder Bremen. 7 overwinningen op rij. Alleen Ross County rest nog volgende week vrijdag om de 100% score volledig te maken.

  2. En dat zonder Boer, Nijland, Komotjo en Fernandez, dus bijna het elftal van vorig jaar muv Advic en Pluim, kan dus alleen NOG beter worden.

  3. Van de twitter van E van Wonderen;

    Alg.Dir.PEC Zwolle ⤏@evanwonderen Terwijl ik geniet van de Californië-zon wordt er bij #PECZwolle druk gewerkt aan het rondmaken van onze shirtsponsor. Dank @adriaan_visser !

  4. We staan dr! Benson houdt de boel goed scherp voorin en wat een prachtig middenveld hebben we toch met Klich en straks Mokotjo weer dr bij. Benieuwd of er nog een sterke centrale verdediger aangetrokken gaat worden.
    Zwolluuhh:o

Reacties zijn gesloten.