Potgietersingel krijgt ‘leestroon’ van oude beuk

Foto van auteur

Van de gedeeltelijk omgezaagde oude beuk aan de Potgietersingel zal volgende week een ‘lees-troon’ worden gemaakt door houtvormgever Edward Otten. De werkzaamheden beginnen op dinsdag 17 juli en duren twee dagen.

De beeldhouwer zal van de nog staande stam van 4 meter een ‘lees-troon’ maken. Daarnaast maakt hij van de overige delen van deze oude beuk twee banken. De Zwollenaar Otten wil in de stam een trappetje maken waardoor je naar boven kan klimmen om op de troon in alle rust te lezen, schrijven of dromen. De inspiratie voor het werk komt van de dichter/schrijver Potgieter wiens borstbeeld niet ver van de boom te vinden is. Van de omgezaagde stam van de oude beuk zijn twee goede delen overgebleven van 4 meter lang. Otten zal hier bijzondere banken van maken voor langs het pad.

Beuk

De oude beuk aan de Potgietersingel moest afgelopen voorjaar omgezaagd worden omdat hij dood was. Al jaren was deze monumentale beuk kwijnende en zijn toestand werd elk jaar slechter, door ouderdom. Het was één van de hoogste beuken van Zwolle, zo’n 30 meter hoog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)