PEC Zwolle pakt drie punten in Almelo

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle is het nieuwe seizoen in de Eredivisie goed gestart. Zaterdagavond won Zwolle bij Heracles Almelo met 1-3. PEC Zwolle stond, na ook winst tegen Feyenoord, daarom tijdelijk even aan de leiding in de Eredivisie met 6 punten uit 2 wedstrijden.

pec_3.jpeg

Mokotjo scoort de 0-2… 

Jesper Drost opende de score al na 11 seconden (0-1). Vanaf de aftrap kreeg hij de bal aan de voeten, snelde naar het doel van Heracles en passeerde doelman Pasveer. De prima spelende Kamohelo Mokotjo scoorde in de 13e minuut de 0-2. Een fraaie aanval en een mooie assist van Younnes Mokhtar ging daaraan vooraf. Vlak voor de rust kreeg verdediger Malkel van der Werff de bal verkeerd op zijn pantoffel en joeg de bal in eigen doel (1-2). Heracles kreeg wel wat mogelijkheden, maar Zwolle pareerde de aanvallen prinma. Fred Benson scoorde nog, maar deed dat in buitenspel positie. Mateusz Klich mistte nog een strafschop. Tot dan kon Heracles nog altijd op gelijke hoogte komen en was het billenknijpen. In de blessuretijd van de tweede helft scoorde Guyon Fernandez de bevrijdende 1-3. Trainer Ron Jans: "Dit was echt een hele rare wedstrijd. Complimenten voor beide ploegen. Het initiatief lag bij Heracles behalve in het begin. We konden niet omgaan met de 0-2, mochten blij zijn met de 1-2 bij rust. Het was heel boeiend, maar ik heb makkelijk praten."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “PEC Zwolle pakt drie punten in Almelo”

  1. @Mul, cafe de Pierik.
    Zou mij ook niet verbazen wanneer dit ook zou kunnen bij café het Fluitje aan het Koningsplein. Het café waar veel voetbalsupporters samen komen, voor of na de wedstrijd.

  2. Nu komen twee wedstrijden met ‘mindere’ tegenstanders voor de boeg: NEC (zwaar in de problemen) en SC Cambuur (net gepromoveerd).

    Het zou zo maar kunnen dat Zwolle straks met 12 op 4 op de eerste plaats staat. Allemaal screenshots nemen!

Reacties zijn gesloten.