Zwols Saxofoon Orkest For Saxes Only

Foto van auteur

Zwolle – Origineel en innovatief! Het Zwols Saxofoon Orkest For Saxes Only is een spiksplinternieuwe Zwolse vereniging. Het is een voor Zwolle en omgeving uniek orkest dat alle typen saxofoons herbergt, te weten de sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, bariton- en bassaxofoon.

Samen muziek maken is een feest! Samen studeren, een afwisselend repertoire (van pop tot klassiek) en een gezellig verenigingsleven is wat het Zwols Saxofoon Orkest For Saxes Only biedt! Het saxofoonorkest repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de Jozefkerk aan de Ministerlaan 203 te Zwolle Zuid. Voor het orkest is het plezier in het samenspelen en studeren op een breed-, voor iedereen aansprekend repertoire belangrijk. Het instapniveau voor het orkest is 2 jaar les, A niveau. Het orkest staat onder de deskundige en inspirerende leiding van de bekende Zwolse saxofoondocent Gert Oosterwijk.

Oosterwijk heeft gedurende zijn 30 jarige carrière veel ervaring opgedaan met lesgeven aan alle leeftijdsgroepen en leidinggeven aan een zich steeds vernieuwend saxofoonensemble. Dit orkest wil met jaarlijkse uitvoering(en) en deelname aan Festivals een verrijkende bijdrage leveren aan het culturele klimaat en welzijn in Zwolle en omgeving.

De kern van de repetitieavond wordt gevormd door de repetitie van het saxofoonorkest van ongeveer anderhalf uur. Vóór en ná deze repetitie zijn er andere activiteiten zoals het volgen van lessen of het musiceren in kleiner ensembles op diverse niveaus.

Voor beginners worden lessen voorzien zodat men na een jaar (of anderhalf) les al volop mee kan doen met het orkest. Ook gevorderden kunnen les nemen. 

De repetities van het orkest starten donderdag 3 oktober. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meen je saxofoon mee en kom op een van de repetitie avonden! Voor informatie kun je je wenden tot: Gert Oosterwijk 06-20376585. Neem ook eens een kijkje oponze facebook-pagina https://www.facebook.com/Zwolssaxofoonorkest. Doe je mee?