Aanpassingen parkeerbeleid voor zorgsector

Foto van auteur

Extra parkeermogelijkheden voor zorgverleners en toevoeging van de Cliviastraat en omgeving aan het parkeerreguleringsgebied in Assendorp. Dat zijn de belangrijkste wijzigingen na de evaluatie van het nieuwe parkeerbeleid dat op 1 januari 2006 werd ingevoerd. De afgelopen maanden zijn de uitkomsten uitgebreid besproken met allerlei betrokkenen organisaties in de stad.

Uit de evaluatie, die eerder dit jaar werd gepresenteerd, blijkt het nieuwe parkeerregime in de Zwolse binnenstad en de wijken Dieze en Assendorp tot positieve effecten te leiden. De parkeerdruk in de schilwijken (veroorzaakt door onder meer bezoekers aan de binnenstad) en in de binnenstad zelf, is afgenomen. Na de evaluatie werd afgesproken nog te kijken naar het parkeerbeleid voor gehandicapten, mantelzorgers, huisartsen en thuiszorgmedewerkers. Op basis daarvan hebben burgemeester en wethouders dinsdag 31 oktober 2006 besloten tot enkele wijzigingen. De gemeenteraad moet hier nog over besluiten.

Huisartsen

Met de twee huisartsenposten in de binnenstad is afgesproken dat er stop- en shopplaatsen in de nabijheid van hun praktijken komen voor patiënten. Uiterlijk in 2012 verhuizen de posten naar nieuwe locaties en verdwijnen de stop- en shopplaatsen.

Thuiszorg en mantelzorg

Voor thuiszorgorganisaties komen maximaal vijftien vergunningen beschikbaar in het parkeergebied. Mensen die tijdelijke zorg aan huis nodig hebben, zoals WMO (voluit)-cliënten (mensen die van de huidige WVG (voluit) gebruik maken) kunnen een extra bewonersvergunning aanvragen voor een mantelzorger. Hiermee wordt recht gedaan aan het belang dat de gemeente hecht aan deze kwetsbare doelgroep.

Gehandicapten

In overleg met de Zwolse Gehandicaptenraad worden alternatieve locaties voor gehandicaptenparkeerplaatsen gerealiseerd in de nabijheid van het winkelgebied van de binnenstad. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde als het huidige aantal. Daarnaast hoeven gehandicapten in de schilwijken gedurende drie uren niet te betalen voor een betaalde parkeerplaats. De Zwolse Gehandicaptenraad komt daarnaast nog met voorstellen voor algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in Dieze en Assendorp.

Assendorp

Voorgesteld wordt om het gebied van de Cliviastraat en omgeving toe te voegen aan het parkeerreguleringsgebied in Assendorp. Voorbereidingen daartoe worden getroffen, maar een definitief besluit hierover en over de omvang van het gebied wordt in een later stadium genomen, mede op basis van overleg met bewoners in het gebied en van de omliggende gebieden. Verder wordt continu gezocht naar mogelijkheden om het aantal parkeerplaatsen in Assendorp te vergroten om daarmee de parkeerdruk in de wijk te laten afnemen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Aanpassingen parkeerbeleid voor zorgsector”

Reacties zijn gesloten.