IJsbeelden Festival beleeft primeur van ‘bruin’ ijs

Zwolle – Water uit de Thorbeckegracht dient als basis voor een van de beelden van het derde IJsbeelden Festival in Zwolle. Op die manier krijgt de sprookjesachtige ijs- en sneeuwwereld een extra Zwols tintje. En een primeur van ‘bruin’ ijs!

 

Alfred Guikema, producent van het IJsbeelden Festival, is gisteren in de weer geweest om water uit de Thorbeckegracht te pompen naar een gereedstaande vrachtwagen. Dit water is inmiddels naar het Belgische Ingelmunster vervoerd. Daar wordt het water ingevroren tot een groot ijsblok van 1500 kilo. De ijskunstenaars gaan eind november uit dat blok een mooi beeld maken. Naast het gebruikelijke ‘witte’ ijs en doorzichtig ijs, beleeft Zwolle de primeur van ‘bruin’ ijs. Welk beeld uit het ‘bruine’ ijs wordt gecreëerd, blijft nog even een verrassing.

 

IJsbeelden Festival 

De derde editie van het IJsbeelden Festival in Zwolle staat in het teken van ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’. Een team van veertig internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse Koninklijke hoogheden en vorstelijke scenes uitbeelden. Deze sprookjesachtige sneeuw- en ijswereld wordt in een deel van een 2.000 m² groot tentencomplex op het Rodetorenplein tentoongesteld. Volg de bouw en nieuws op www.ijsbeelden.nl.

 

Openingstijden en entreeprijzen

Het IJsbeelden Festival in Zwolle is van zaterdag 7 december 2013 tot en met zondag 26 januari 2014 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op donderdagen van 10.00 tot 21.00 uur. Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is het IJsbeelden Festival gewoon geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 9,50. Voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje € 5,50. Kinderen onder de vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit kaarten voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 5 jaar, kost € 25,00. 65-plussers betalen voor een kaartje € 7,00. Honden worden niet toegelaten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “IJsbeelden Festival beleeft primeur van ‘bruin’ ijs”

  1. Hmm… dat is wel weer een usp van Zwolle: bruin water uit de gracht. Het is maar net wat je onder de aandacht wil brengen. 😉

    Krijg wel het gevoel dat de organisatie niet zo krap bij kas zit. Hier oppompen, vervoeren naar België, daar invriezen en vervolgens de boel weer hier heen rijden. Een hoop extra uitgaven voor een kleurtje aan het water.

  2. e.woud, als het aan vele m(n)edelanders ligt wordt dit Piet zijn afscheidstournee, dus kan zijn dat de aftocht wat langer op zich laat wachten. En is hij 10-12 gewoon nog in Zwolle.;)

Reacties zijn gesloten.