Meld hindernissen en problemen op fietsroutes

Zwolle – Hinderlijke paaltjes, scheuren in het asfalt, hobbels of losliggende tegels op het fietspad, verkeerslichten waar je voor je gevoel veel te lang moet wachten, haakse bochten en gevaarlijke kruispunten; elke fietser kent deze situaties.

Je bent van plan er werk van te maken, maar thuisgekomen ben je ze al weer vergeten of denk je dat melden toch geen zin heeft. Maar volgens Fietsersbond-Zwolle mis je zo de kans dagelijkse ergernissen voor jezelf en anderen op te lossen. Uit ervaring weet Fietsersbond-Zwolle dat melden wél helpt.

Marcel Span, voorzitter van Fietsersbond Zwolle, noemt twee voorbeelden:

“Iemand meldde dat op de Holtenbroekerbrug over het Zwarte Water delen van het fietspad niet goed aansloten. Dat was voor fietsers erg hinderlijk. Na de melding van de gemeente dat het probleem zou worden behandeld, werd aanvankelijk niets meer vernomen. Nu is samen met de verbetering van de aansluiting Blaloweg-Katerdijk ook dit probleem aangepakt. Het rijdt nu weer als een zonnetje” 

 “Een ander probleem waren overhangende takken en wortels bij het fietsviaduct onder de Middelweg. De Gemeente moest eerst uitzoeken welke organisatie voor het beheer verantwoordelijk was (Waterschap of ROVA). Het duurde daardoor even voordat het fietspad werd opgeruimd, maar nu ligt het er weer prima bij.” Marcel geeft verder aan dat er de afgelopen tijd via het meldpunt van de Fietsersbond nog een stuk of tachtig meldingen zijn binnengekomen die nog niet door de gemeente zijn afgehandeld.

Je kunt meldingen op meerdere manieren doorgeven:

– bel tijdens kantooruren naar de gemeente telefoon: 14038 (zonder netnummer)

– op de website van de gemeente kan je het formulier melding openbare ruimte  [http://www.zwolle.nl/contact/Melding-openbare-ruimte-1.htm] gebruiken

– het Meldpunt van de Fietsersbond [http://zwolle.fietsersbond.nl/ad/redirect/6827/t1560?url=node] en de site http://www.verbeterdebuurt.nl/ zijn erg handig en ook als app voor de smartphone beschikbaar; op een kaart kun je problemen en ideeën melden, anderen kunnen op je melding reageren en je kunt in de gaten houden of een melding wordt afgehandeld.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Meld hindernissen en problemen op fietsroutes”

  1. Ik vind dat het fietspad vanaf de hortensiatunnel naar Zwolle zuid wel wat breder kan .Omdat als er van beide kanten twee naast elkaar fietsen er riskante momenten zijn dat men elkaar raakt.Ook schieten er nog soms gauw scooterrijders er tussendoor en het gaat soms net goed

Reacties zijn gesloten.